Gürpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Sağlık Komisyonu üyeleri, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve temiz bir çevre bilincinin oluşması amacıyla broşür dağıttı.

 

Gürpınar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Gürpınar Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu üyeleri tarafından ilçede dağıtılan broşürleri temizlik işleri müdürü Abdulhekim Koç ile sağlık komisyonu üyeleri Handan Karakoyun, Sinem Malal ve Bahattin Yavuz katıldı. Temiz bir çevre için yurttaşlar duyarlılığa davet edilirken, çevre bilincinin önemine de dikkat çekildi.

 

Temiz çevrenin tüm canlılar için ne denli önemli olduğuna dikkat çeken Çevre ve Sağlık Komisyonu üyesi Handan Karakoyun, Çevrenin tüm canlıların yaşamını sürdüğü büyük bir sistem olduğuna dikkat çekerek, “Yaşamımızda su, toprak hava ve daha bir çok unsur bulunmaktadır. Hepimiz bu kaynaklardan faydalanarak hayatımızı sürdürmekteyiz ve bizimle beraber hayvanlar ve bitkilerde bu kaynaklardan yararlanırlar. Bu nedenle doğada yalnız olduğumuzu unutmadan diğer canlıların haklarını gözeterek doğayı ve çevremizi sürekli temiz tutmak zorundayız. Çünkü çevrenin kirlenmesinin tek sebebi insanoğlunun düşüncesizliğidir. Bu nedenle insanların bilinçlendirilmesi ve doğaya daha çok sahip çıkılması gerekmektedir. Aksi taktirde sadece insanların değil bütün canlıların yaşamı tehlike altına girecektir'' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından hazırlanan broşürler esnaf ve vatandaşlara dağıtıldı. 

Editör: TE Bilisim