Geçtiğimiz günlerde bir anda gündeme gelen iş adamlarının Van’ı terk ediyor söylentileri esnaf ve vatandaşları tedirgin ederken, Van TSO Başkanı Necdet Takva’dan konuyla ilgili açıklama geldi. Takva katıldığı bir AVM açılışında söylentilerin sadece spekülasyon olduğunu ifade ederek, son 6 ay içerisinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’na 254 kişinin yeni iş yeri açmak için başvurduğunu söyledi.

254 YENİ KAYIT, 132 TERKİN

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, son zamanlarda bazı spekülasyonlara mahal veren söylentiler olduğuna dikkat çekerek, “İş adamlarının Van’ı terk ettiği yönünde bazı söylentiler var. Şundan emin olun ki böyle bir söylentinin asla ve asla pratik bir karşılığı yoktur. Şunu gururla söyleyebilirim ki, aşağı yukarı son 1 ayda inanılmaz yeni iş yerlerinin açıldığını görüyoruz. 2014 yılının ilk 6 ayında sadece Van Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıt yaptıran esnaf sayısı 254 olurken, terkin nedeni ile işletmesine son verenlerin sayısı ise 132 oldu.” Dedi.

6 AYDA YÜZDE YÜZ ARTIŞ

2014 yılının ilk 6 ayında iş yeri açma sayısının yüzde yüz arttığını söyleyen Takva, “2014 yılının ilk 6 ayı içerisinde sadece yeni açılan iş yerlerinin sayısında yüzde yüz bir artış olmuş. Son 3 yıl içerisinde nüfusu 150 bin artan başka hiçbir şehir yoktur. İki büyük affetten sonra nüfusu 900 binden 1 Milyon 100 Bine çıkan başka bir kent yok. Olacağını da hiç kimse beklemesin. Bir takım spekülasyonlara kimse kulak asmasın” Şeklinde konuştu.


 

(ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim