ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararıyla ilerlemeye başlayan Taliban, kısa sürede hakimiyet alanını genişleterek başkent Kabil'e kadar geldi. Dün de Kabil'e giren Taliban ülke yönetimini ele geçirdi.

Ülkede panik havası hakimken, çoğu Afgan ülkeden kaçmaya çalışıyor. Uluslararası ajanslar ve dünya medyası Afganistan'daki gelişmeleri anbean takip ediyor.

THY TARİFELİ UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

- Türk Hava Yolları (THY) Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. Ayrıca Afganistan'daki Türkleri tahliye için uçak gönderildi.

ÜLKENİN HAVA SAHASI ORDUNUN KONTROLÜNDE

- Afganistan Sivil Havacılık Otoritesi (ACAA) tarafından yapılan açıklamada, Kabil hava sahasının orduya bırakıldığı belirtildi ve transit uçaklardan rotasını değiştirmesi istendi.

RİYAD TÜM PERSONELİNİ ÜLKEDEN ÇIKARDI

- Suudi Arabistan haber ajansının (SPA) Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Taliban militanlarının Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmelerinin ardından tüm Büyükelçilik personeli ülkeye getirildi.

ABD: AFGANİSTAN'A GİTMEYİN

- ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, yayınladığı yeni güvenlik açıklamasında "Tüm Amerikan vatandaşlarına ve Afgan vatandaşlarına Kabil'deki güvenlik durumunun güvenli olmadığını hatırlatıyoruz. Lütfen haber verene kadar havaalanına gitmeyin" ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim