ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ - Van son zamanlarda uçak seferleri ile ilgili krizleri konuşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl itibariyle 20 civarında uçuşu 12'ye kadar düşüren ve yüksek bilet fiyatları ile tepki alan Türk Hava Yolları tartışma konusu olmaya devam ediyor. Yapılan tüm girişimlere, çağrılara rağmen Van'ın uçuş krizi çözülmezken Vanlılar yüksek fiyatlardan ve uçak eksikliğinden yakınmaya devam ediyor. Yapılan tüm girişimlere rağmen kriz devam ederken bu kez de valizlerle ilgili yeni bir kriz patlak verdi.

Uzun süreden bu yana Van'daki yüksek uçak biletleri ve düşen uçuşlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları'nın dünkü uçuşunda bir garip olay yaşandı. Tamamı hacılardan oluşan yolcuları Medine'den Van'a getiren uçak, yolcuları getirdi ama valizleri getirmeden Van'a iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık bir ay önce Van'dan Mekke uçuşu ile Hac vazifesini yerine getirmek için uçan yolcular Arabistan'da büyük bir sürpriz ile karşılaştı. Mekke'ye gittiklerinde valizlerinin büyük bölümünün eksik olduğunu farkeden Vanlılar büyük bir şok yaşadı. Konuyla ilgili bilgi almaya çalışan vatandaşlar valizlerinin eksik gönderildiğini ve bir kısmının daha sonra geleceğini öğrendi. 

KENDİLERİ GELDİ VALİZLERİ GELMEDİ!

Aynı hacı kafilesi, hac ibadetini yaptıktan sonra Van dönüşünde de aynı şokla karşılaştı. Medine'den Van'a gelmek için yola çıkan hacılar uçağa binmeden önce işlemlerini tamamlayıp uçağa bindi. Van'a indiklerinde diğer yolcular gibi valizlerini bekleyen hacılar valizlerinin gelmediğini görünce büyük bir şok yaşadı. Bir çok hacı adayı valizini görmeyince olaya tepki gösterirken, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdiler: "Yaklaşık bir ay önce gittiğimizde de aynı durumu yaşamıştık, bugün de aynı şey oldu. Uçağa binmeden önce valizlerimizi verdik. Van'a indik. Fakat geldiğimizde valizlerimizi göremedik. Saatlerce valiz için bekledik fakat valizlerin gelmediğini daha sonra fark ettik. Bizlere hiç bir şekilde bilgi verilmeden valizlerimiz Medine'de ya da başka bir yerde bırakıldı. Bizler hac ibadetimizi tamamlayıp geldik ve insanlar yanlarında bozulabilecek eşyalar, ilaçlar ve kıymetli eşyalarını bu valizlere bırakarak geldi. Bizlere hiç bir şey söylenmeden, bilgi verilmeden valizlerin keyfi bir şekilde gönderilmemesi büyük bir skandaldır."

HACILAR TEPKİLİ

Daha sonra valizlerinin Medine'de kaldığı bilgisini alan yolcular şok yaşarken, konu sosyal medya üzerinden de THY yetkililerine iletildi. Hac ibadeti dönüşü büyük bir şok yaşayan hacılar bu sıkıntının bir an önce giderilmesi çağrısını yaparken, bilgileri dışında yapılan bu uygulamaya sert tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim