Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 6 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

 

Kapanan yollarda karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini dile getirdi. Kurtkan, vatandaşlardan asılsız ihbarlarda bulunmamalarını istedi. Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise hava sıcaklığının düşmesinden dolayı vatandaşları don ve buzlanmalara karşı uyardı. Karayolları ve belediye ekiplerince kent merkezindeki cadde ve sokaklarda kar temizliği devam ediyor.

 

MUŞ'TA 8 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş İl Özel İdaresi ekipleri, Hasköy ile Mutki ilçeleri arasında bulunan ve kar kalınlığının bazı yerlerde 2 metreyi aştığı güvenlik yolunda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalınlığının oldukça fazla olması nedeniyle ekiplerin çalışmalarını güçlükle sürdürdüğünü söyledi. Yentür, kar nedeniyle 8 köy yolunun ulaşıma kapandığını, il genelinde 50 iş makinesi ve 85 personelle karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

 

AÇ KALAN TİLKİLER KÖYE İNDİ

Bu arada Muş'ta kar ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulamayan tilkiler köye indi. Kentte bir süredir etkili yağış nedeniyle kar kalınlığı bazı bölgelerde bir metreyi aştı. Kar ve soğuk hava nedeniyle yüksek kesimlerde yiyecek bulamayan tilkiler ve bazı yaban hayvanları, köylere inerek yiyecek aradı. Köylerin yakınlarında yiyecek bularak karınlarını doyuran tilkiler, daha sonra bölgeden ayrıldı. Gündüz köy yakınlarına gelemeyen tilkilerin, bölgede geceleri yiyecek aradığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim