Van Halk Sağlığı Müdür Vekili Semra Gümüş Gündüz 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

 

Van Halk Sağlığı Müdür Vekili Semra Gümüş Gündüz 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Gündüz, ülkede 14 Mart Tıp Bayramının 1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul'un işgal edildiği günlerde, tıp öğrencileri tarafından yabancı işgal kuvvetlerine karşı tepki olarak 14 Mart 1919 yılında kutlanmaya başlandığını ifade ederek, “Bugünlere kadar gelmiştir. Günümüze kadar gelen "14 Mart Tıp Bayramı" kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde önceleri "Sağlık Haftası" ve daha sonra "14 Mart Tıp Haftası" olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramının sağlık sektöründe çalışan insanları hem hatırlamak hem de sağlığın önemini insanlara bir kez daha hatırlatmak manasında büyük önem taşımaktadır.” Dedi.

 

“SAĞLIKLI HAYAT İNSANLARIN VAZGEÇEMEYECEĞİ TEMEL BİR HAKTIR”

Gündüz yaptığı açıklamada, akıl, ruh ve beden sağlığı her birey için en değerli hazine olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle insanlığın var oluşuyla birlikte ortaya çıkan hekimlik mesleğine büyük önem verilmiştir.  İnsan sağlığını korumak ve sağlık sorunlarını çözmek için gelişen hekimlik mesleği; öğrenimi zor, eğitimi pahalı ve ömür boyu hızla değişen şartlara ve bilgilere ayak uydurmayı gerektiren bir meslektir.  Toplumumuzda da kutsal sayılan mesleklerden biridir. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Son yıllarda herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle hareket edilerek reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak çok ciddi mesafeler alınmıştır. Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri kurumdan istedikleri şekilde hizmet alma imkânına kavuşmuşlardır.” İfadelerine yer verdi.

 

Gündüz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı. “14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle; İlimizin sağlık alanında geliştirilmesine katkı sağlayıp emeği geçen, halkımızın sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık ve özveri ile çalışan, hastalarımızın şifa bulması için; ırk, dil, din, cinsiyet ayırt etmeksizin gecesini gündüzüne katan başta meslektaşlarım olmak üzere bu kutsal mesleği icra etmek için emeği geçen herkesin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.” 

Editör: TE Bilisim