Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açık artırma usulü ile 26 ilde 365 arsa satışa çıkarılacak. Satışa çıkarılacak olan arsaların ihaleleri 12 ve 13 Ekim saat 10.30’da yapılacak. KDV’den muaf tutulacak arsalar için yüzde 25 peşinatla 36, 48 ve 60 ay vade ile ödeme kolaylığı sağlanacak. Arsa satışı yapılacak illerin içerisinde İzmir, Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyon, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri, Konya, İstanbul gibi birçok il var. Özellikle 116 arsanın satışa çıktığı İzmir de vatandaşların arsalara yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. İstanbul ve İzmir'de satışı yapılacak olan arsaların bir kısmı ise dron ile havadan görüntülendi.

KDV'DEN MUAF OLACAK

KDV'den muaf, yüzde 25 peşinat, 36, 48 ve 60 ay vade alıcılar, konut, ticaret, sanayi, turizm tesis alanı ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat, 36, 48 ve 60 ay vade ile sahip olabilecek. Ayrıca arsalar KDV'den muaf şekilde satılacak. 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 10.30'da yapılacak açık artırmada, Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri, Konya'da bulunan arsaların 13 Ekim 2022 Perşembe saat 10.30'daki açık artırmada ise Adana, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Manisa, Mersin ve Niğde'de bulunan arsaların satışı gerçekleştirilecek. Satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "www.emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ve 0 212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

“Arsalar yüzde 25 peşinatla 36, 48 ve 60 ay vade
Satışa çıkan arsaların büyük bir fırsat olduğunu belirten Gayrimenkul danışmanı Kaan Döşdemir, "Son dönemde şehirlerimizdeki kalabalıklaşma insanları müstakil yaşamlara itmiş durumdadır. TOKİ’nin arsa satıyor olması ise bizim için önemli bir fırsat. Geleneksel yatırım alışkanlıklarımızın içerisinde arsa satın almak zaten hep vardı. Pandemi ile beraber daha da ön plana çıktı. Vatandaşlarımız için bu çok önemli bir fırsat. KDV muafiyeti, vade yapılması, ticari yer fırsatları gibi bir çok avantajı bulunuyor. Arsanızı alıp üzerine konut inşa edebileceksiniz. Bunlar son dönemlerde bizim için en büyük yatırım fırsatıdır. Arsa satışı yapılacak illerin içerisinde Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyon, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri, Konya, İstanbul gibi birçok il var. Arsalar yüzde 25 peşinatla 36,48 ve 60 ay vade ile KDV’den muaf olarak açık arttırma usulü satışa çıkacak. Açık arttırma usulü ile 12-13 Ekim’de saat 10.30’da yapılacak. Bu fırsatı kaçırmamak lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim