2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından TOKİ tarafından yapılan konutlardaki sorunlar bir türlü çözülemedi. Önce ısınma sorunu ile baş etmeye çalışan TOKİ sakinleri şimdiler de susuzluk ile imtihan halinde. Haftalardır suyu kesik olan vatandaşlar bir türlü sorunlarının çözülmemesi üzerine sokağa döküldü. Vatandaş hem susuzluktan hem de ulaşımdan yana oldukça dertli.

 

“ARTIK YETER” DEDİLER!

 

“GİDİN BELEDİYEYE ŞİKAYET EDİN”

 

Havaların ısınması ile birlikte sularının sık sık kesildiğini, son 15 gündür suların hiç akmadığını ifade eden vatandaşlar, kışın alınan yüklü paralar ve ısınma sorunlarıyla uğraştıklarını şimdi ise su sıkıntısının başladığını belirtti. Vatandaşlar, “Defalarca burada bulunan sözde TOKİ yönetimine gittik. Kuyularda su bittiği için suların kesildiğini söylediler. Hemen aşağımızda bulunan Kalecik Mahallesi'nde ise sular akıyor. Suların neden kesildiğini kendileri de bilmiyor. Gidin belediyeye şikâyet edin diyorlar. Belediye ise suçu yüklenici firmaya atıyor.”Dedi.

 

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

 

Vatandaşlar, konutların teslim edildiği günden bu yana defalarca mağdur edildiklerini söyleyerek, bu mağduriyetin artık son bulmasını, yetkililerin artık bu duruma bir çözüm bulmasını istedi. Son çare olarak yolu trafiğe kapattıklarını söyleyen vatandaşlar, “Yaklaşık 1 kilometre uzaktan su taşıyoruz. Buradaki insanlar perişandır. Yetkililer bir çözüm bulsun. Vali beye sesleniyoruz. Gel buradaki insanların perişanlığını gör. Bizlere konutlarınız hazır dediler. Ama geldiğimiz günden beri sorun ve sıkıntılar devam ediyor. Yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz.” Dedi. Yolu bir süre trafiğe kapatan konut sakinleri Jandarmanın araya girmesi ve Vali Yardımcısı Atay Uslu ile görüşmenin gerçekleşeceğini söylemesi üzerine vatandaşlar yolu trafiğe açtı.

Editör: TE Bilisim