Norşin Okuma Salonu’nda yapılan toplantıya Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Müftüsü Ömer Keskin, EDP Bölge Koordinatörü Kadir Köstekçi, EDP ilçe başkanları ile STK Temsilcileri katıldı.

HAFIZLIK ORTAOKULLARI İLE DİYANET ANAOKULLARININ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, ilin eğitimindeki durum sunumu ve yapılacaklar ile devam etti. İl Müftüsü Keskin ‘hafızlık ortaokulları ile diyanet anaokullarının çalışmaları’ konusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Van’ın okullaşma oranında iyi durumda olduğunu belirterek eğitim sürecinde gençlerin hem akademik eğitimlerde hem de dini eğitimlerde olduğu gibi sportif ve diğer faaliyetlerde de gelişmesi için tüm kolaylıkları sağlayıp, bütün imkânları kullanacaklarını ifade etti. Platformun asıl amacının milli ve manevi değerleri yüksek gençler yetiştirmek olduğunu söyleyen EDP Genel Başkanı Zeynel Önal, Van’daki İmam Hatip okullarının ve 4-6 yaş kreşlerinin genel durumu ile yapılacaklarla ilgili bir brifing verdi.

DENİZ: VAKFIMIZ TÜM İLÇELERİNDE YAPILANMASI BİTMİŞ VE SAHA DA ÇALIŞAN BİR EKİPTİR

Eğitime Destek Platformu (EDP) dönem başkanlığı görevini devralan TÜGVA Van İl başkanı M. İsa Deniz “ Türkiye’de 81 il, 571 ilçede yapılanması biten vakfımız ilimizde de tüm ilçelerinde yapılanması bitmiş ve saha da çalışan bir ekiptir. Hali hazırda 2 bine yakın gencimiz ile devam eden yaz okulu programımız ve önünüzdeki ay başlayacak ve yine 3 bine yakın gencimizi ağırlayacağımız yaz kampımız ile önümüzdeki eğitim öğretim yılına gençlerimizin çok daha kaliteli başlamasını sağlayacağız. Bu minvalde şahsıma tevdi edilen EDP dönem başkanlığında eğitime olan destek ve özverimiz katlanarak artacaktır. Bu görevi şahsıma tevdi eden EDP yönetim kurulu ve genel başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. Koordinasyon Kurulu Toplantısı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim