Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van Temsilcisi Yönetimi Kurulu Üyeleri düzenlenen toplantıda kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Yapılan toplantı da kentteki TÜGVA Van temsilciliğinin bir yıllık faaliyeti hakkında bilgi verildi. Programa İl Başkanı Mehmet İsa Deniz, Koordinatör Hamza Sığnıç, Ömer Çayırlı ve Rıdvan Demirci, İdari ve Mali İşler Sorumlusu Ömer Cinkılıç, Teşkilat Koordinatörü Kasım Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Abdüsselam Güneş ve Metin Uygun katıldı.

TÜGVA 81 İLDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR!

Programdan konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Van İl Başkanı Mehmet İsa Deniz, “Gündemimiz vakfımızın sadece yapmış oldukları çalışmaları anlatacağız. Türkiye’nin en büyük gençlik vakıflarından birinin misafirisiniz. Vakfımız 2014 yılında kurulmuş 2016 yılında faaliyete geçmiştir. Vakfımız 2021 yılı içinde 81 il 575 ilçenin tamamında teşkilatlanması bitmiş durumda. 800 bin üzerinde gönüllü üyemiz var. Üye çalışmalarımız iki çeşit halinde oluyor. Bunların biride haberdar olan üyelerimizdir. Haberdar üyelerimiz vakfımızda olan bütün programlarda haberdar olmak için üyeler. İlimiz genelinde 11 ilçemizin tamamında yapılanmamız ve teşkilatlarımızı bitirdik. Bizimle beraber çalışan arkadaşlarımızda 5 koordinatör mevcut. İl temsilcisi, teşkilat koordinatörü, aile koordinatörü, lise ve ortaokul koordinatörü, üniversite koordinatörü olarak çalışmaktayız. Van ilinde 28 kişi, 11 ilçeden 200 kişiden oluşan yönetim kurulu üyemiz mevcut. Bunların her biri kendi çalışma alanı var.”

GENÇLİK SAĞLAM YETİŞMELİ

Van özelinde görevlerinin daha çok olduğunu belirten Lise Koordinatörü Ömer Çayırlı şunları söyledi: “Anne ve babalar Z kuşağı üzerinde çok tesirli değiller. Z kuşağı çok bilgili ama bir yerde de tecrübeden eksik. Ancak tecrübe konusunda da kendini eksik görmüyor. Ülkedeki tüm vakıflar bu anlamda bir şeyler yapmak zorundalar. Bundan sonra gelecek Alfa kuşağının ise özelliklerini çok iyi bilmemiz lazım. Eğer ki Z kuşağını sağlam yetiştirirsek bundan sonraki kuşak daha rahat yetişecek. Bununla ilgili de 1 yıl içerisinde yaptığımız programlar var. Van’daki öğrencileri birbirleriyle kaynaştırmak için geziler yaptık. Aynı şekilde kamplar yaptık. Bunu yaparken de kentteki okullardan bir iki öğrenci alıyoruz.”

“VAN ÖZELİNDE DE EN ÜCRA YERE ERİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bir ülkenin en büyük hazinesi gençlerdir diyen İlkokul ve Ortaokul Koordinatörü Rıdvan Demirci, “İlk ve en büyük önceliğimiz gençlerdir. Nitelikli insan gücü en büyük ihtiyaçtır. Bunu da üniversite de yetiştirmek istiyoruz. Ancak biz bunları ilk ve ortaokulda yapmaya çalışıyoruz. Van özelinde de en ücra yere erişmeye çalışıyoruz. Kitap okuma yarışmalarını düzenledik.3 bin 300 başvuru oldu. Bunda da Türkiye’de ilk üçte yer aldık. Yine çocuklarla ilgili yarışmalar düzenledik ve kulüpler kurduk. Maddi ve manevi anlamda yardımcı olmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim