ŞEHRİVAN HABER

Türkiye genelinde her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

YILIN İLK 10 AYINDA 2703 KAZA MEYDANA GELDİ!

Ülkede her kentte olduğu gibi Van’da da kazalar meydana geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ocak-Ekim ayları arasında Van’da ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı bin 210, maddi hasarlı kaza sayısı bin 493 oldu. Verilere göre, Ocak-Ağustos ayları arasında 2 bin 83 kişi yaralandı.

EKİM AYINDA 289 KAZA MEYDANA GELDİ…

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da Ekim ayında ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 142 olurken, maddi hasarlı kaza sayısı ise 147 oldu. Verilere göre, Ekim ayında kentte meydana gelen kazalarda hayatını kaybeden yokken, 226 kişi ise yaralandı.

TÜRKİYE’DE EKİM AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ekim ayında ülkede 43 bin 532 trafik kazası meydana geldi. Ölümlü kaza sayısı 170 olurken, yaralanmalı kaza sayısı 17 bin 818, maddi hasarlı kaza sayısı ise 25 bin 544 oldu. Verilere göre, kaza yerinde 190 kişi hayatını kaybederken, 26 bin 221 kişi de yaralandı. Ekim ayında meydana gelen bu kazaların 18 bin 777’si sürücü kaynaklı sebeplerden oldu.

Editör: TE Bilisim