TÜİK illere göre ortalama yaşam sürelerini açıkladı. Van'da bir insanın ortalama 75 yıl 6 ay yaşadığı belirtilirken, Türkiye'de en erken ölümlerin yaşandığı iller listesinde 2. sırada yer aldı.

TÜİK, Türkiye'nin en uzun yaşayan şehirlerini sıraladı. İstatistiklere göre ülke genelinde ortalama ölüm yaşı 78 olurken bu rakam erkeklerde 75.3 kadınlarda ise 80.7 olarak açıklandı.

EN ERKEN ÖLÜM KİLİS'TE YAŞANIYOR

İllere göre en erken ölümlerin yaşandığı kentimiz ise Kilis oldu. Ortalama yaş oranlarına bakıldığında Kilis'te ölüm yaşı 75 olarak gösterilirken erkeklerde 72.3 kadınlarda ise 77.6 olarak belirlendi.

VAN LİSTEYE 2. SIRADAN GİRDİ

Türkiye'de en erken ölümlerin yaşandığı iller listesinde Kilis'in ardından Van geldi. Van'da ortalama yaşam süres 75.6 olarak gösterilirken kadınların erkeklerden daha fazla yaşadığı görüldü. Van'da kadınlar ortalama 78 yaşına kadar erkekler ise 73.2 yaşına kadar yaşamını sürüdrüyor. Van'ın ardından Ağrı gelirken, şehirde ortalama yaşam süresi 75.6 olarak gösterildi.

EN UZUN TUNCELİ YAŞIYOR

Türkiye'de en uzun yaşamın sürdürüldüğü il olarak Tunceli göza çarptı. Tunceli'de ortalama ölüm yaşı 80.5 olarak belirtildi.

WANHABER

Editör: TE Bilisim