ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN

11 Haziran Cumartesi günü Van’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin yankıları sürerken, kentte birçok isim ve STK Cumhurbaşkanına taleplerini dile getirdi. Turizmci Murat Beyaz da turizmciler adına Şehrivan’a yaptığı açıklamada kent için taleplerini ve isteklerini belirtti.

BEYAZ: HAVALİMANIMIZ KANGREN HALİNE GELDİ

Beyaz, Van’da sık sık gündeme gelen uçak seferlerine değinerek sözlerine şöyle başladı: “Bizim havaalanımız bir kangren, bizim uçak seferi sayımız bir kangren. İnsanların festivalleri, organizasyonları, fuarları geleneksel hale gelirken, Van’da uçakta yer bulamama, uçak bileti bulamama, uçak seferi bulamama geleneksel hale geldi. Biz bunu kabullenmek istemiyoruz. Çağımız teknoloji çağı, ulaşım çağı ama biz hiçbir yere ulaşamıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanından yaz sezonunda Van ve bölgesinin rahatlatacak şekilde Van havalimanına dokunup şu an var olan uçak sayısının en az iki üç katına çıkarılmasını talep ediyoruz. Çok mağdur bir şehir haline geldik. Van şehri, uçak seferi konusunda, uçak sayısı konusunda Türkiye’deki en mağdur şehir konumundadır. Uçak biletlerindeki yüksek maliyetler de çok büyük bir sorundur. Biz yoksul bir kentiz. Uçak ortalamasında da Türkiye ortalamasının en üstündeyiz. Bu konuda da yardımlarını, dokunuşlarını bekliyoruz Sayın Cumhurbaşkanının.”

“TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLMELİ”

Tarihi yapıların restore edilmesi gerektiğini dile getiren Beyaz, “Aynı zamanda Van ve çevresinde birçok tarihi yapımız var. Ermeni döneminden kalma birçok kilise var. Bunların çok acil bir şekilde restore edilerek turizme kazandırılması gerekiyor. Altyapılarının hazırlanıp, turizme kazandırılması gerekiyor. Buraya gelen bir turistin 2 gece değil de en az 5 gece konaklayabilecek potansiyeli var tarihi zenginliklerimiz açısından ama bunların hem ulaşılabilir olması hem de restorasyonlarının bir an önce yapılıp, ayağa kaldırılması, çevre düzenlerinin yapılandırılması gerekiyor. Bu da bizler için önemli bir konudur” dedi.

BEYAZ: TREN SEFERLERİ ARTTIRILMALI

Beyaz, tren seferlerinin arttırılması gerektiğini ifade ederek, “Tren seferlerinin arttırılması Cumhurbaşkanımıza olan taleplerimiz arasındadır. Van Gölü Ekspresi’nin haftada 7 güne çıkarılmasını istiyoruz. Kuzey Van Gölü demiryolu hattının yani Tatvan Van arasındaki demiryolu hattının da bir an önce inşasına başlanarak kesintisiz bir şekilde Ankara’dan kalkan trenlerin Van şehrine ulaşması gerekiyor ve bunun haftanın yedi günü sefer yapabilecek şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanının dokunuşlarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim