Yüksek vergiler nedeniyle sıfır araç alamayan yurttaş, ikinci el araca sahip olmakta bile zorlanıyor. İkinci el otomobillerin fiyatları da el yakarken, sıfır araçlara yakın fiyatlandırmalar yapıldığı dahi görüldü. Araba bakanlar elbette işin ekonomik boyutunu da düşünerek, en ucuz araç sahibi olma noktasında arayışa giriyorlar. Bu konuda son verilere istinaden arabaların özellikleri de göz önüne alınarak, Türkiye'de satışa sunulan en ucuz 10 araba markası ve modelleri de derlendi.

En ucuz araba markaları şöyle:

Hyundai i10

Farklı seriler ile araçlarını satışa sunan markanın i10 serisi ülkemizde fiyat açısından en uygun olan araçlar arasında. 100 km’de 4.9 litre yakıt tüketimi vardır. İç hacmi geniştir. Satış rakamı ise şu an için 322.350 TL değerinden başlıyor. Farklı renk seçenekleri vardır. Benzinle çalışır. 67 hp tipinde olan en ucuz modeli düz viteslidir. 5 kapılıdır.

Dacia Sandero

Dacia otomobil Romanya ülkesine aittir. Sandero modelinin ülkemizde şu an için güncel satış fiyatı 365.900 TL değerinden başlamaktadır. Benzinle çalışır. Farklı renk seçenekleri vardır. 100 km’de 5.2 litre benzin yakar. Düz vitese sahiptir. 5 kapılıdır.

Kia Rio

Ön kasa uzun ve geniş, arka kasası dar olan, kendisine has tasarımı olan özel bir araçtır. Rio modelinde olan tüm araçlarda otomatik vites vardır. 100 km’de yakıt tüketimi 5.9 Litredir. Benzinle çalışır. Bagaj hacmi son derece geniş olduğu için kalabalık aileler ve uzun süreli seyahatler için ideal olan bir otomobil türüdür. Aracın şu an için güncel satış fiyatı 369.900 Türk Lirasından başlar. 5 kapılıdır.

Fiat Egea Sedan

Türkiye'de yapılan araştırmaların da gösterdiği gibi en çok satılan araçların başında geliyor. Egea modelinin Sedan serisi olan bu otomobilin 1.4 Fire 95 HP benzinle çalışan modelinin fiyatı şu an için 355.900 Türk Lirasıdır. Diğer araçların aksine 4 kapısı olan bir otomobildir. 100 km’de sadece 5.3 litre benzin yaktığı için ve buna bağlı yakıt tasarruflu bir araç olduğu için sürekli araba kullananların en çok tercih ettiği otomobildir. Kırmızı gibi bir renkte olanı bile vardır. Vites tipi düzdür.

Kia Picanto

Feel 1.0 Benzin tüketimli olan çeşidinin ülkemizde şu an için olan satış fiyatı 385.900 Türk Lirasıdır. 5 kapılıdır. Otomatik vitese sahiptir. 5.3 litreyi 100 km’de yakar. Lacivert, beyaz, kırmızı renk seçenekleri vardır.

Fiat Egea HB

Şu an için satış rakamının taban değeri Street 1.4 Fire95 hp benzinli yakıt tipi için olanı 400.900 Türk Lirasından başlamaktadır. 5 kapılıdır. 100 km’de yakıt tüketimi 5.5 litredir. Hem benzinli, hem de dizel olan yakıt tipli modelleri vardır.

Fiat Panda

1.2 Litre, 69 HB benzinli motor seçeneği olan Panda serisi özel Urban paketi ile birlikte ülkemizde şu an güncel 0 km için satış fiyatı 455.900 TL den başlayan fiyatlar ile Türkiye’de satılan en ucuz arabaların başında gelmektedir. Son derece şirin bir tasarımı da olan aracın aynı zamanda 4*4 modeli de yine benzerlerine göre çok daha uygun fiyat aralığında satışa sunulan bir araçtır. 5 kapılıdır.

Seat İbiza

Aracın şu için ülkemizde olan satış fiyatının taban değeri 450 bin Türk Lirasından başlamaktadır. 5 kapısı vardır. Benzinle çalışır. Orta genişlikte bir bagaj hacmi vardır. Yarı otomotik viteslidir. 100 kmde 5.3 litre benzin yakar. Kırmızı, mavi, beyaz, gümüş gibi değişik renk seçenekleri vardır.

Toyota Yaris

En ucuz araba listesinde 0 araçlar içinde 400 bin sınırında olan araç Toyota markasının Yaris modelidir. Bu aracın 5 kapısı vardır. Bagaj hacmi düşük olmasına rağmen 100 km’de sadece 4.7 Litre benzin tüketir. Otomatik viteslidir. Beyaz, bej kırmızı gibi renk seçenekleri vardır.

Renault Clio

Bu aracın fiyatı şu an için 400 bin Türk Lirası taban fiyatından başlamaktadır. 5 kapısı vardır. Tüm modelleri benzin ile çalışır. Orta kapasitede bir bagaj hacmi vardır. Benzinli bir araçtır. Vites tipi düzdür. Türkiye yolları için son derece ideal olan bir araçtır. Her türlü yolda rahatlıkla kullanılabilir. Aracın en büyük özelliklerinden bir tanesi son derece az olan bir yakıt tüketimi olmasıdır. 100 km’de sadece 4.3 Litre benzin yakar.

(Kaynak: Experix.com.tr)

Editör: TE Bilisim