Her yıl farklı üniversitelerde yapılan Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu’nun (KAYFOR) 14.’sü bu yıl ilk kez ‘Nasıl Bir Kamu Yönetimi?’ temasıyla Van’da düzenlenecek. 


Kamu yönetimi alanında Türkiye’de düzenlenen ilk bilimsel organizasyon olan KAYFOR’la ilgili açıklamalarda bulunan Sempozyum Düzenleme Kurulu üyesi Doç. Dr. A. Menaf Turan, sempozyumun 22-24 Eylül’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin (YYÜ) ev sahipliğinde yapılacağını belirterek, çalışmalara başladıklarını belirtti. Ev sahipliğini YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ve Kent Araştırmaları Merkezi’nin yapacağını ve belirlenen ana temalar çerçevesinde, kamu yönetimi alanıyla ilgili farklı konuların ele alınacağını belirten Turan, “Başkanlık sistemi, yeni anayasa çalışmaları, yerel yönetim reformları, yeni büyükşehir düzeni, iç ve dış göçlerin etkileri, çevre yönetimi, kentsel dönüşüm, afet yönetimi gibi güncel kamu yönetimi konularının tartışılacağı forumda, Türkiye’nin neredeyse bütün üniversitelerinden birçok akademisyen bir araya gelecek. Onursal başkanlığını Van Valisi İbrahim Taşyapan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın yapacağı ve oldukça geniş bir yürütme kurulu ile bilim ve hakem kuruluna sahip olan forum, aynı zamanda uluslararası bir nitelik taşımaktadır. İlk kez, 5-6 Ekim 2003 tarihlerinde Mersin Üniversitesi’nde düzenlenmiş olan KAYFOR, 2003’ten bu yana her yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirilmektedir. ‘Nasıl Bir Kamu Yönetimi?’ teması ile gerçekleştirilecek olan forumun destekçileri arasında TODAİE, Van Valiliği, Tuşba Belediyesi, DAKA, VANTSO, VANTB yer almaktadır” dedi.


Doç. Dr. Turan, başta YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan’ın destek ve katkılarıyla forumun bu yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenleneceğini belirterek, ülkemizin dört bir yanından gelecek olan kamu yönetimi camiasının mensuplarına aynı zamanda güzel şehrimiz Van’ı da tanıtmak amacı taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim