Dolar kurunun 18 TL’ye çıkması sonrasında ise aniden düşmesiyle birlikte otomotiv sektöründeki fiyatlar iyice çıkılmaz bir hal aldı. Peş peşe zam yapan markalar yeniden fiyatlarını indirmeye başladı.  İndirim sadece birkaç marka için geçerli oldu. Birkaç model dışında fiyatları indiren çok marka olmadı. Sıfır otomobil piyasasında fiyatların artışıyla birlikte satışların da durma noktasına geldi. Durum ikinci el araç piyasasında da aynı şekilde.

Bu arada otomobil bayilerinde de artık sıfır araç bulmak neredeyse imkansız. Otomobil almak isteyenler uzun bir süre beklemek zorunda kalacak. Fiyatlar ise güncel liste üzerinden değerlendirilecek. Yaşanan bu durum sonrasında ise ilk bomba hamle dev otomobil markası Citroen’den beklenen hamle geldi.

Smart EQ ForTwo ve Renault Twizy modeliyle rekabete girecek olan Citroen yeni modeli Ami’yi çok yakında Türkiye’de satışa çıkaracak. 

2022 yılının Mart ayında Türkiye'ye gelecek olan modele dair yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı.

2022 yılının Mart ayında bireysel olarak satılacak olan model talebe göre tedarik hızı da belli olacak. 

'Kabinli elektrikli scooter' olarak sunulan Citroen Ami güçlü rakiplerine göre biraz yavaş kalıyor.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım Citroen Ami’ye talep olması halinde Ami Cargo’nunda Türkiye’de satışa sunulacağını belirtti.

Fransız markası olan Citroen'in Ami Fransa’da şu an olarak 6.000 Euro gibi bir fiyata satılıyor.

Citroen Ami ülkemizde ise ilk olarak kampanyalı gelecek ve iddialara göre ilk etapta 90.000 TL gibi bir fiyata satılacak.

Citroen Ami’nin lansmanında soruları yanıtlayan Selen Alkım, “Artan kurlarla birlikte modelin 100.000 TL altında şu an için satılması mümkün değil” demişti.

Ancak kurlardaki düşüşe kampanyada eklenince Citroen Ami 90.000 TL gibi bir rakama satılacağı konuşuluyor.

Citroen Ami tek bir şarj ile ortalama 70-75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilen Ami, 5.5 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalarını 220 Volt standart prizde 3 saat içinde tam şarj edebiliyor.

Araca binen kişi sayısı, hız, yokuş gibi detaylar menzili etkiliyor. Çıkabildiği en yüksek hız ise 45 km/s.

Tasarımı ile günümüz otomobillerinden farklılaşan araç, bu özelliğini birbirinden ters yöne açılan kapıları ile de gösteriyor. 

Ami'de hava yastığı ve ABS gibi güvenlik donanımları ise bulunmuyor.

Çok yakında ülkemizde satışa çıkacak olan Citroen Ami'nin Türkiye'de otoyollara çıkışının ve İstanbul'daki boğaz köprülerinden geçişinin yasak olduğunu belirtelim.

Ayrıca 16 yaş ve üzeri kişiler tarafından kullanılabilen 2 kişilik elektrikli araç Citroen Ami için B1 ehliyet yeterli olacak.

2 kişilik oturma kapasitesine sahip olan ve bagajı bulunmayan Citroen Ami, 14 inç büyüklüğündeki tekerlekler ile satışa sunulan araç, 2.41 metre uzunluk, 1.39 metre genişlik ve 1.52 metre yüksekliğe sahip.

Ami'nin garantisi 2 yıl ve sınırsız kilometre. Aracın bataryaların da 3 yıl ve 40 bin km garantisi bulunuyor. 

PSA Türkiye'nin bu araca özel kasko ürünü çalışmaları ise devam ediyor.

Editör: TE Bilisim