ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM- ŞABAN BEYAZSAÇ

Seçim tartışmalarının, ittifakların, anketlerin gündemi meşgul ettiği süreçte Van’da büyük bir siyasi hareketlilik yaşanıyor. Muhalefet partilerinin ciddi manada alan açmaya çalıştığı Van’da bu partiler eliyle yoğun program ve görüşmeler gerçekleştiriliyor. Partiler üst düzey isimlerle sık sık kente çıkarmalar yaparken, kentin önemli sorunlarını gündeme taşıyıp Van’ın konuşulmasını sağlıyor. Bu anlamdaki hareketlilik sürerken genel Başkan yardımcıları ve vekiller düzeyinde yapılan ziyaretlerin adresi olan Van’da son olarak da AK Parti il teşkilatı hafta başında basın mensupları ile buluştu.

Ak Parti Van İl teşkilatının düzenlediği basınla buluşma etkinliğinde İl başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal bir araya geldi. Kente yapılan yatırımların genel bir özetinin sunulduğu buluşmada konuşan il başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van’da yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyerek: “Hazırladığımız stratejik eylem planı kapsamında 96 bin hane, 34 bin esnaf işyeri ofis, 352 STK temsilciliğine gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile seçmenimizin fikir, düşünce ve tavsiyeleri alınmıştır.”

İL TEŞKİLATI VAN’DA YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATMAK İÇİN BASINLA BULUŞTU

Programda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “AK Parti Van İl Teşkilatımız olarak, yaz çalışma programlarını milletvekillerimiz, belediye başkan ve meclis üyelerimiz, il ilçe teşkilatlarımız, kadın kolları ve gençlik kollarımız, mahalle başkan ve yönetimleri ile birlikte çalışma yürütüyor. Genel merkezimiz tarafından görevlendirilip ilimize teşrif eden bölge vekillerimiz ve MKYK Üyelerimiz de çalışmalarımıza güç katmıştır. Bunun yanı sıra siyaset akademisi ile gençlerimizin ülke ve Van’ın geleceğinin aktörleri olması yönünde gayret ve çabalarımız devam ederken mevcut üyelerimiz için genel merkez AR-GE birimimiz tarafından organize edilen Türkiye’nin birbirinden değerli fikir insanlarının katılımı ile bilgi hazinemizi zenginleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İl başkanlığımız tarafından periyodik olarak düzenlediğimiz danışma toplantıları ile dünden bugüne AK davamıza hizmet eden dava arkadaşlarımızın fikirlerinden ve deneyimlerinden istifade ediyoruz.”

“TEŞKİLATLARIMIZDAN 96.000 YE HANEYİ ZİYARET ETTİ”

Türkmenoğlu, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Hazırladığımız stratejik eylem planı kapsamında 96 bin hane, 34 bin esnaf işyeri ofis, 352 STK temsilciliğine gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile seçmenimizin fikir, düşünce ve tavsiyeleri alınmıştır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı 2023’e girerken, ilimiz ve ülkemizin büyümesi, daha güçlü olması, refah düzeyinin yükselmesi için, tüm Van halkımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yol arkadaşı olmaya davet ediyoruz.”

“VAN’A AK PARTİ DÖNEMİNDE 40 MİLYAR TL YATIRIM”

Türkmenoğlu, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 21 yıldır ülkemizin her köşesine, her alanda devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştirildi. Ak Parti İktidarımızda Van ilimize de 40 Milyar TL’lik yatırım gerçekleşmiştir. Van’da 460 bin 796 kişiye GSS Kapsamında prim ödemesi yapılmıştır. İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın! Düsturuyla sosyal devlet anlayışımızın gereği, Van’ımızda 14 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın destekleri en kılcal noktalara kadar ulaşmaktadır. 2021 yılında 135 bin 782 hane yardımlardan faydalanmıştır.”

TÜRKMENOĞLU, YAPILAN DESTEKLERİ AÇIKLADI!

Desteklerden söz eden Türkmenoğlu, “2022 yılında; 21 bin 261 yaşlımıza 154 milyon 663 bin 774 TL. destek verilmiştir. 14 bin 958 engelli vatandaşımıza 104 milyon 103 bin 504 TL. Yardım yapılmıştır. 94 bin 800 haneye elektrik tüketim desteği, 117 bin 463 haneye kömür yardımı desteği, 6 bin 522 haneye doğalgaz tüketim desteği, 11 bin 922 anneye doğum yardım desteği ve bu bağlı olarak birçok alanda sosyal yardım destekleri dağıtılmaktadır. Nitekim genel sağlık sigortası kapsamında Van ilimizde, 460 bin 796 kişi için 865 milyon 875 bin 253 TL. Prim Destek ödemesi yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

“VAN’DAN KATAR’A 50 BİN ADET KOYUN İHRACATI YAPILDI”

Tarım ve hayvancılık için verilen desteklerini açıklayan Türkmenoğlu, “Şehrimizin en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık da üreten çiftçimize tarihimizin en yüksek mali desteği sağlanmıştır. 2002 yılında 39 milyon Türk lirası tarım desteği verilirken, 2021 yılında 210 milyon Türk lirası tarım desteği verilmiştir. Bitkisel üretim desteği 85 Milyon Türk lirası, hayvancılık üretim desteği 85 milyon Türk Lirası verilirken, 30 yılın ardından ilk defa Van’dan Katar’a 50 bin adet koyun ihracatı yapıldı.” Diye ekledi.

“EKONOMİSİ BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKEYİZ”

Türkmenoğlu, “AK Partimizin iktidarı döneminde saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca, binlerce yatırımlar, destekler, mega projeler, teknolojiler, milli savunma sanayimizin yükselişi hız kesmeden devam etmektedir. Son yıllarda COVID-19 salgını sonrası yaşanan dünyadaki ekonomik daralma ve krizlerden en az etkilenen ülke konumundayız. 2022 yılı ilk altı ayında ekonomisi büyüyen ikinci ülkeyiz. Dış güçlerin maşası olan içteki taşeronlar, ülkemizin gelişmesini istemeyenler, terör örgütlerinin kuklası olmuşlardır. Halkımıza karamsarlık ve kara tablo çizmeye çalışanlara ve bunların yayın organlarına malzeme taşıyanlara vereceğimiz en büyük cevap; halka hizmet yolunda durmak yok yola devam olacaktır. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz enflasyon ile mücadele de tüm engellere rağmen başarıya ulaşacaktır.” Şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZİ BÜYÜTME, GELİŞTİRME AMACINA EMİN ADIMLAR İLE YÜRÜMEKTEYİZ”

Türkmenoğlu, son olarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK kadrolarımız ile bu kapsamda ulusal vefa yardım programları, doğalgaz tüketim destekleri, ana okula destek programları, Türkiye aile destek programları ve buna bağlı programlar ile ülkemizin her bir vatandaşının huzuru, mutluluğu ve gelişimi için projeler üretiyoruz. 2023, 2053 ve 2071’e giden yolda, genelde ülkemizi özelde şehrimizi büyütme, güçlü kılma, geliştirme amacına emin adımlar ile yürümekteyiz.”

GÜLAÇAR: BU MİLLET YAPILAN HİZMETLERİN FARKINDA

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, ise şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle iki yıla yakın uzun bir sürede sizinle iletişim sağlayamadık. Bizim niyetimiz sizinle sık sık görüşüp bilgi paylaşımlarında bulunmaktır. Milletvekillerimiz, il başkanlığımız ve teşkilatımızla birlikte ciddi bir saha çalışması yürütüyoruz. İl teşkilatımızın bize çizdiği bir program neticesinde her gün bir ilçe ve o ilçelere bağlı köylere ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu millet yapılan hizmetlerin farkında. Biz en ücra köylerimize bile ulaşıyoruz. İnsanlarımızın sorunlarını dinleyip, çözüm arayışlarında bulunuyoruz. Saha izlenimlerimiz son derece olumlu ve güzel bir havayı ifade ediyor. Bu yapılan çalışmalar ve sonuçlar Van’ın bir gerçeğidir”

Editör: TE Bilisim