Hakkari’de Güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığı sayesinde huzur ve güven ortamı sürerken bu yıl Kar Festivali’nin 4’üncüsü düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından binlerce kişiyi buluştuğu festivalde renkli görüntüler oluştu. Valilik, Hakkari Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5-6 Şubat'ta düzenlenen festivalde Türkücü Aydın Aydın, bestelediği ekşi elmalar enerji içeceği türkücüsünü Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile söyleyerek tanıttı.

HAKKARİ’DE HAYAT VAR

4. Kar Festivaline katılan türkücü Aydın Aydın, kazandan kar suyuyla ekşi elmaları kaynatarak elde ettiği enerji içeceğini festivale katılan katılıcılara ikramda bulundu. Ekşi elmalar içeceğini içen Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, “Hakkari’de hayat var” dedi.

“HAKKARİ’NİN ASIL KENDİSİNE AİT BİR İÇECEĞİ OLDU”

5 yıl önce Hakkari yöresinde yetişen yayla muzu olarak bilinen uçkun festivalini de hayata geçiren Aydın Aydın, bu yıl ise kurutulmuş ekşi elmaları enerji içeceğini Hakkari’ye kazandırdı. Enerji içeceğini yaptığı besteyle tanıdan ve yüzde yüz organik ve şifalı bir içecek olduğunu belirten Aydın Aydın, “İnşallah Valimizin desteğiyle enerji içeceğini hayatta geçireceğiz. Hakkari’nin asıl kendisine ait bir içeceği oldu. Aslında yüzyıllardır dedelerimizin içtiği organik ve sağlıklı bir içecektir. Bugün festival vesilesiyle bunu hayata geçirdik. İçeceğimizin ismi ekşi elmalar enerji içeceğidir” dedi. 

“KÜRESEL ISINMADAN EN AZ ETKİLENEN BÖLGEDİR”

Hakkari’nin organik içeceklerin merkezi olduğunu belirten Aydın, “Küresel ısınmadan en az etkilenen bölgedir. Doğasıyla tabiatıyla, buzullarıyla, endemik bitkileriyle, şifalı otlarıyla, balıyla, uçkunuyla, Zap Suyu ve Berçelan Yaylası’yla bambaşka bir yerdir. Gelin Hakkari’yi görün ondan sonra yorum yapın” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLERLE, KONSERLERLE DOLU DOLU GEÇTİ

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, soğuk havaya rağmen kent sakinlerinin yanı sıra farklı illerden, İran ve Irak'tan çok sayıda kişinin festivale katıldığını söyledi. Festivalin etkinliklerle, konserlerle dolu dolu geçtiğini belirten Akbıyık, şunları kaydetti: "On binlerce insanımız buraya geldi. Çeşitli spor ve dans gösterileri sunuldu. Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi, Reng-i Hakkari, Gece Yolcuları katıldı. Müthiş bir festival oldu. Hakkari mutlu, Hakkari'de hayat var. İnşallah bu hayat, her gün daha güzel olacak. Tüm Türkiye'yi Hakkari'ye bekliyoruz. Hakkari, kış sporlarının merkezi olacak, cazibe merkezi haline gelecek. Tüm Türkiye'den ilgi de bunu gösteriyor. Teleferiğimiz, 6 bin metre pistlerimiz, otelimiz her şey hazır. İnşallah gelecek yıllarda daha güzel olacak."

10 BİN ÇOCUĞA KAYAK EĞİTİMİ VERİLİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise binlerce gencin, çocuğun bir arada olduğu, birlikte kayak yaptığı, geleceğe karşı duydukları güven ile umudu bir arada paylaştığı özel bir zaman diliminde olduklarını söyledi. Kentte huzur ve güven ortamının tesis edilmesiyle gençlerin farklı beklentilerinin ön plana çıktığını belirten Karaaslan, bu doğrultuda kurulan tesislerin çocuk, kadın ve gençlerle dolup taşmasının önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Hakkari'deki kayak merkezinin bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini, Şırnak'tan, Diyarbakır'dan çok sayıda ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Karaaslan, Valilik koordinesinde, İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor müdürlüklerinin iş birliğiyle yılda 10 bin çocuğa kayak eğitiminin verildiğini aktardı.

“HAKKARİ’DE ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜCADELE VAR”

Kentin yatırımlar sayesinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkati çeken Karaaslan, şöyle konuştu: "Hakkari'de kayak yapmayan kalmasın bakış açısıyla birlikte gençliğe yönelik çok önemli bir projenin gerçekleştirilmiş olduğuna da şahitlik ediyoruz. Bu sayının artırılması, buradaki yetenekli çocukların keşfedilmesi ve bu tesislerden milli sporcu sayısının yükseltilerek bize dünyada gurur yaşatacak nice gençlerin çıkmasını amaçlayacak hedeflerimiz de var. Vatan için ülke sınırlarında ve sınır ötesinde büyük bir mücadele veriliyor. Eğitimden sağlığa, adaletten bütün kamu hizmetlerine kadar İstanbul'da, İzmir'de ne varsa Şırnak'ta, Hakkari'de o olsun anlayışıyla verilen çok önemli bir mücadele var."

KAYNAK: AA, İHA

Editör: TE Bilisim