Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Van Fotoğrafçılar Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ‘Kardeşlik’ temalı fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. 


Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kardeşlik’ temalı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’na 813 kişi, 2 bin 665 eserle katıldı. Türkiye genelinde şimdiye kadar düzenlenen en yüksek katılımlı yarışmalardan biri olan yarışmada jüri üyeleri, 6 saatlik bir değerlendirmenin ardından dereceye giren eserleri belirledi. Birbirinden güzel eserleri değerlendiren fotoğraf sanatçısı ve Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Edirne Fotoğraf Derneğinden fotoğraf sanatçısı Enver Şengül, Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur, Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu hemsilcisi Halil İbrahim Tutak’tan oluşan jüri heyeti adeta birinciyi belirlemek için ter döktü.


Birinciye 2 bin 500, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin 500, mansiyon ödülünün 500 TL olduğu yarışmada, Tuşba Belediyesi özel ödülü 500 TL ve sergilenmeye değer görülen en fazla 20 esere ise 100’er TL ödül verilecek. Toplam 25 eserin sergilenmeye değer görüldüğü yarışmada, birinciliği Mustafa Kılıç, ikinciliği Esengül Alıcı ve üçüncülüğü Abdullah İnat elde etti.

 

“Yeryüzünün bugün en büyük ihtiyacı kardeşliktir”

Yarışmanın sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kardeşliğin önemine değinerek, “Tuşba’da kardeşliğin Türkiye, özellikle Ortadoğu’nun ve tüm dünyanın içinde bulunduğu bu süreç içerisinde çok önemli olduğu aşikar. Cenab-ı Allah Hucurat süresinde ‘Mü'minler ancak kardeştirler. Onun için kardeşinizin aralarını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete şayan olasınız’ diye buyurmaktadır. Gaddar din düşmanlarına ve özellikle Türkiye ve Müslümanlar üzerinde içte ve dıştaki, nifak ve şikâkı, tefrikayı, fitne ve fesâdı kaldırıp, kardeşliği, uhuvvet-i diniyeyi, tesânüd ve teâvünü yerleştirmenin tam zamanıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hemen her konuşmasında ve en önemlisi 15 Temmuz darbe girişimi ardında 7 Ağustos 2016 İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingde vurguladığı gibi ‘Her zaman ne diyoruz? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.’ Günümüzde kardeşliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, kardeşliğin önemine değinmek adına Tuşba Belediyesi olarak ‘Kardeşlik’ temalı fotoğraf yarışmasını düzenledik. Her aşaması çok heyecan verici bir yarışma oldu. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanından 813 fotoğrafçı, yaklaşık 2 bin 665 eser ile bu yarışmamıza katıldı. Çok değerli jürimizin değerlendirmeleri sonucunda ödüle layık görülen ilk üç eserin yanı sıra mansiyon ve Tuşba Belediyesi özel ödülünü layık görülen fotoğrafları belirledik. İnanıyoruz ki önümüzdeki aylarda güzel bir sergi, fuar ve sempozyum eşliğinde güzel fotoğraflar ve güzel karelerle insanlarımızı buluşturacağız. Ben, özellikle ve öncelikle yarışmamıza katılan tüm fotoğrafçılara, jürimize çok teşekkür ediyorum. Kışın bu denli kar ve soğuktan sıkıntılı olduğu bir dönemde ilimize geldiler. Ben tekrardan tüm jüri üyelerimize bu zor şartlarda biri birinden değerli eserleri seçmek için bize destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı İbrahim Göksungur ise, içinde bulundukları koşullarda kardeşliğin çok önemli olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, “Tuşba Belediyesini bu konuda bir yarışma düzenlediği için tebrik ediyorum. İhtiyacımız olan barış ve kardeşlik konusunda önemli bir yarışma düzenledi. Gelen fotoğrafların zenginliği ve bu konuda gelen fotoğrafların fazlalığı biz seçici kurul üyelerini mutlu etti. Bu etkinliğin ileriki yıllarda daha da büyüyerek gelişmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi de; Tuşba Belediyesi tarafından böyle bir yarışmanın düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. ‘Kardeşlik’ temalı fotoğraf yarışmasının sadece görselden ibaret olmadığını da ifade eden Çiftçi, “Gerçek kardeşliği göstermeyi amaçladık. Bu sürdürülebilir bir yarışma oldu. Kardeşliğe ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu yaşanan olaylarla görüyoruz. Kardeşliğimiz için sadece bir film karesi değil, bundan sonraki bütün fiiliyatlarımızı kardeşlik teması üzerine yapacağız. Ben tekrar yarışmada bizlere desteklerini esirgemeyen Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve değerli jürimize ve özellikle tüm yarışmacı kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yapılan değerlendirmenin ardından jüri heyeti, toplu olarak fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilisim