Tuşba Kent Tiyatrosu topluluğu yazarlığını Özen Yula'nın, yönetmenliğini Prof. Dr Adnan Tönel’in yaptığı 'Dünyanın Ortasında Bir Yer' adlı oyun seyirci ile buluştu. Oyunda; erkeklerin koşullarını belirlediği zamansız ve mekân’sız bir diyara sıkışmış kadınların öyküleri, farklı kültür ve toplumlardan ırgat kadınların gözüyle söylenceler canlandırılıyor.

Oyuncuları ziyaret eden Tuşba Kaymakamı Meral Uçar Arpa, burada yaptığı açıklamada, Tuşba Kent Tiyatrosu Projesi kapsamında çalışmaların 15 aylık bir sürede tamamlandığını belirtti. Uçar, “Oyunumuz 23. İstanbul Tiyatro Festivalinin programında kendine yer buldu. Oyunumuzun ilk sahne deneyimi 11 Kasım 2019 tarihinde Van Devlet Tiyatrosunda seyircili bir prova ile gerçekleşti.  Daha sonra Festival kapsamında 14-15 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul ENKA Oditoryumunda Tuşba Kent Tiyatrosu ‘Dünyanın Ortasında Bir Yer ‘adlı oyununu 11 kişilik bir ekip ile sahneledi. Oyuna gösterilen yoğun ilgi ve iki gün boyunca salonu tamamen dolduran seyirciye Tuşba Kaymakamlığı ve Tuşba Kent tiyatrosu adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaymakam Uçar konuşmasının devamında, “Tuşba Kaymakamlığı olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler içinde olmaları bizleri mutlu ediyor. Ayrıca Proje faaliyetlerimiz arasında yer alan; Tuşba Oda Orkestrası, Tuşba çok sesli koro, Tuşba çocuk orkestrası, Masal ve roman atölyesi ve Halk dansları çalışmalarının da altyapı hazırlıkları devam ediyor. Tiyatro bünyesinde yakın zamanda gençlik oyunumuz sahne alacak. Mayıs 2020 de Van’da yapılması planlanan Festival için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız Van genelindeki çocuklarımızın, gençlerimizin ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen farklı meslek gruplarındaki tüm sanatseverlerin kültür-sanat çalışmalarına dâhil edilmeleri ve bu çalışmalara gösterilen ilginin arttırılmasıdır.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim