Van’ın Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenleyeceği liselerarası münazara yarışmasının kura çekimi yapıldı. 


Tuşba Belediyesinin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, münazaranın önemli olduğunu söyledi. Özgökçe, “Biz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için çabalıyoruz. Çocuklarımızın 4 duvar arasında öğrenmiş olduğu bilgileri iyi bir şekilde anlatması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrenciler fikirlerini dile getirdikçe daha iyi yerlere geldiğimizi göreceğiz. İlçemizde yapılacak olan bu münazara, okullarımıza ve öğrencilerimize ödüller dışında büyük katkısı olacaktır. Ben bu anlamda bu etkinliği hazırlayan ve desteklen herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinlikler Tuşbamıza ve ilimiz hayırlı olsun” dedi.


Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ise, projenin amacı hakkında bilgiler verdi. Bekiroğlu, “Amacımız öğrencilerimizin güven ve sorumluluk duygularını geliştirmek; ifade, savunma, fikir üretme ve çözüm bulma yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmaktır. Projemizin hedef kitlesi ise Tuşba ilçesi resmi eğitim kurumlarının 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileridir” ifadelerini kullandı.


Yarışma ödülleri hakkında da bilgiler veren Bekiroğlu, “Kaybedeni olmayan yarışmamızda katılımcı öğrenci ve öğretmenlerimizin tümüne il sınırları içerisinde gezi, kitap seti ve flash bellekler verilecektir. Dördüncü olan okulumuza bir adet yazıcı, her bir öğrencimize birer kitap seti verilecektir. Üçüncü olan okulumuza bir adet yazıcı, her bir öğrencimize bir adet çeyrek altın verilecektir. İkinci olan okulumuza bir adet bilgisayar, her bir öğrencimize birer adet yarım altın verilecektir. Birinci olan okulumuza bir adet bilgisayar, her bir öğrencimize birer adet tam altın verilecektir” diye konuştu.
Toplantıya Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve okul müdürleri de katıldı.

Editör: TE Bilisim