Van Tuşba Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Tuşba genelinde 5’inci sınıftan 12’nci sınıflara kadar tüm öğrencilerin katılacağı ücretsiz ödüllü TEOG ve LYS deneme sınavları yapılacak.

 

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ödüllü deneme sınavına Tuşba ilçesindeki tüm okullardaki 5’inci sınıftan 12’nci sınıflara kadar olan 27 bin öğrenci katılacak. Öğrencilerinin akademik başarılarını artırma, konu eksikliklerini görme, sınav kaygısını en aza indirgeme, zamanı verimli kullanma ve sınav heyecanını ortadan kaldırılmayı amaçlayan deneme sınavda, ayrıca öğrencilerin başarılı olma yolunda katkı sağlanması hedefleniyor. Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ödüllü deneme sınavında; 5’inci ve 6’ncı sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS), 7’nci ve 8’inci sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG), 9’uncu, 10’uncu ve 11’inci sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve 12’nci sınıflar için ise Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) olarak gerçekleştirilecek.

 

“DESTEK SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yapılacak olan sınavlarla ilgili konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, öğrenci, veli ve öğretmenlerin yanında olduklarını söyledi. Özgökçe şunları söyledi: “Öğrencilerimizin kendilerini test edebileceği, eksik konularını görüp sınavlara eksiksiz katılabilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Öğrencilerimiz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek olan TEOG ve LYS’ye gireceklerdir. Türkiye çapında gerçekleşen bu sınavlarda başta ilçemiz Tuşba ve Van ilinin seviyesini yükseltilmesi adına biz destek sunmaya devam edeceğiz.”

 

ÖZGÖKÇE: TUŞBA EĞİTİMDE İSTEDİĞİ YERDE DEĞİL

Tuşba’nın eğitimde istediği seviyede olmadığını ifade eden Özgökçe, “Bizim şu an hedefimiz eğitim seviyemizi en üst sıralara yükseltmektir. Van’ın eğitim açısında pek çok artıları vardır. Tuşba ilçemizi eğitimde en iyi yere taşımayı hedefliyoruz ve başarının merkezi yapacağız. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimizle birlikte sürekli koordineli olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi yetişmesi adına çalışıyoruz. Yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapıyoruz. Tuşba Belediyesi’nin kuruluş yılı olan 2014 yılında beri öğrencilerimizin başarıları için sürekli eğitime tam destek veriyoruz. Yine de bu çocuklarımızın eğitimine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

12 Nisan günü ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm okullarda düzenlenecek olan ödüllü deneme sınavına, 27 bin öğrenci katılacak. Sınava giren öğrenciler arasında dereceye girenlere Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce çeşitli ödüller verilecek. 

Editör: TE Bilisim