Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne Bağlı Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, Türkiye halk oyunları federasyonu 2015 faaliyet programında bulunan ve ‘Uyuşturucuya Karşıyız Halk Oyunlarına Bağımlıyız’ sloganıyla yürütülen halk oyunları final yarışmalarında 4. olarak büyük başarı elde etti.

 

20015 yılı içinde önce Van il birinciliğini alarak, bölgeler arası finallere katılma hakkı kazanan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi daha sonra bölge finalleri için, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen finallere katıldı. Bölge finallerinde de gösterdikleri üstün başarı ile bölge birinciliğini kazandılar. Bölge birinciliğinin ardından düzenli ve disiplinli çalışmaları sonunda 25-29 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Tuşba Spor Kulübü Folklor ekibi, İstanbul’da bölgeler arasında düzenlenen folklor yarışması finallerinde, bölge için yaklaşık 60 ekibin katılımının sağlandığı yarışmalarda çok önemli başarı elde ettiler. Türkiye geneli Minikler düzenlemeli dal yarışmalarında 4. sırada olma başarısı gösterdiler.

 

İLK MADALYAYI ÖZGÖKÇE’YE VERDİLER

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Spor A.Ş. işbirliğiyle organize edilen Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası yarışmasının İstanbul finallerindeki yöresel giyim ve halk oyunları ile bölgeyi en iyi şekilde temsil ettiler. Folklor ekibi başarılarının ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi ziyaret ederek, folklor ekibi olarak aldıkları, ilk madalyayı Başkan Özgökçe’ye takdim etti. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, başarılı folklor ekibinin bireylerini tek tek tebrik ederek, başarılarının devamını diledi ve yarışmacılara hediyeler verdi.

 

İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Elde ettikleri başarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu: “Çocuklarımızın bu başarısında duygulandım çok mutlu oldum. Yeni bir kulüp olarak, bu başarı için çocuklarımızın çok çalıştıklarını yakinen takip ettik. Biz de Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü gerek maddi gerek ise manevi olarak, her zaman çocuklarımızın yanındayız. Tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Bu anlamda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Ayrıca sadece folklor değil, diğer spor alanlarımızda da bu güzel başarıları bölgemize ve Tuşba’mıza, kazandırmaya gayret göstereceğiz. Tüm çocuklarımızı tebrik eder, eğitmen ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim.” Dedi.

 

SLOGAN ‘UYUŞTURUCUYA KARŞIYIZ HALK OYUNLARINA BAĞIMLIYIZ’

İstanbul Fatih Spor Kompleksi salonunda ‘Uyuşturucuya karşıyız halk oyunlarına bağımlıyız’ sloganıyla gerçekleştirilen Geleneksel Düzenli ve Geleneksel Düzensiz oyun dallarında Minikler Türkiye Şampiyonası takımlarından düzenlemeli dalda yarışmanın ilk etabında Van, Antalya, Artvin, Kars, İzmir, Kırklareli, Konya, Çanakkale ve Adana takımları yarıştı. Yarışmada takımların sergiledikleri oyunlar, 11 kişilik hakem kurulu tarafından değerlendirildi. 

Editör: TE Bilisim