Gezici Araştırma Şirketi tarafından; 16 il ve 26 ilçede 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 1.264 katılımcı üzerinde yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

 

“RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ DOĞRU”

Katılımcıların yüzde 91'i “Rus uçağı Türkiye'nin sınırını ihlal etmesi sonucunda angajman kuralları gereğince vuruldu, Rus uçağının düşürmesini doğru buluyor musunuz?” şeklindeki bir soruya ise ‘evet' yanıtını verdi. 1 Kasım seçimleri sonrasında CHP ve MHP seçmeninden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ciddi destek geldi. CHP'lilerin % 67'si ve MHP seçmenin % 88'i Erdoğan'nın Türkiye açısından süreci iyi yönettiğini savundu. 

 

geziciarastirmaanket2015

 

BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsettiği başkanlık sistemini destekliyor musunuz?” sorusuna % 53,5 oranında evet yanıtı gelirken, ankete katılanların % 40,2'i de ‘hayır' dedi. Başkanlık sistemine AKP seçmeninden sonra en büyük desteği MHP seçmeninin verdiği gözlendi. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde Başkanlık sistemine desteğin % 32 – 35 civarında olduğu hatırlatılan araştırmada rakamlar arasındaki büyük fark dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim