Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kazalara karşı çocuklarda trafik bilincinin oluşturulmasına büyük katkılar sunarken, engelli öğrencileri de unutmadı.

 
Çocukların günlük hayatta neler yapmaları konusunda bir takım çalışmalar yürüten Ulaşım Daire Başkanlığı, trafik kazalarının yaşanmaması için eğitim öğretim gören çocukları trafik konusunda bilinçlendiriyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda her gün yüzlerce çocuğu trafik kurallarına karşı bilinçlendiren Ulaşım Daire Başkanlığı, dur durak bilmeden bu çalışmasına aralıksız devam ediyor. Tüm okullara bu eğitim konusunda davet gönderen ve cevap verilmesi karşısında Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle çocukları okuldan alan Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Van Milli Eğitim Müdürlüğü ile Van İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile eğitime tabi tutuyorlar. Burada teorik eğitimlerini alan çocuklar daha sonra akülü araçlarla bu eğitimlerini pekiştiriyor. Teorik eğitimde trafik kurallarının önemi aktarılırken, pratik eğitimde ise akülü araçlar ile eğitim alanında çocuklara trafikte nasıl davranmaları ve hareket etmeleri gerektiği aktarılıyor. Akülü oyuncak araçlar ile otomobil kullanma deneyimi yaşayan çocuklar hem eğleniyorlar hem de trafik kurallarını öğreniyorlar.
 

TRAFİK PROJESİ TAKDİRLE KARŞILANIYOR

Okul yöneticileri başta olmak üzere vatandaşların da takdirle karşıladığı anlamlı projede, Ulaşım Daire Başkanlığı okulöncesi çocuklar ile ilk veya ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermenin mutluluğu yaşanıyor. Çocuklara, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını eğitim parklarında gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılması hedeflenirken, bu tür eğitimlerle trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.
 

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DE UNUTULMADI

Her eğitim öğretim döneminde başlatılan uygulamada binlerce çocuğa trafik eğitimi verilirken, engelli öğrenciler de unutulmadı. Öğrencilere eğitim sınıfında verilen sinyalizasyon sistemli ve trafik levhalarının bulunduğu eğitim sahasında uygulamalı olarak 20 adet özel akülü araç ve 2 adet akülü engelli aracı bulunduruluyor. Engelli öğrencilerin de diğer öğrenciler gibi bu tür eğitimlerden yoksun kalmaması için okullarından alan Ulaşım Dairesi Başkanlığı, eğitim sonunda aynı şekilde okullarına teslim ediyor. Aldıkları eğitimler sonucunda hem eğlenen hem de eğitim alan öğrencilerin mutlulukları ise yüzlerinden okunuyor.

Editör: TE Bilisim