Van’da Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği münazara yarışmasının çeyrek finali yapıldı.

 

Van Güzel Sanatlar Lisesi’nden düzenlenen yarışmada Van Güzel Sanatlar Lisesi “Ülkeleri Kalkındıran Sermayedir” konusunu savunurken, Van Spor Lisesi ise “Ülkeleri Kalkındıran Eğitimdir” konusunu savundu. Yarışması sonunda Van Güzel Sanatlar Lisesi “Ülkeleri Kalkındıran Sermayedir” konu başlığında 85 puan alarak yarışmayı kazandı ve yarı finale yükseldi. Van Spor Lisesi ise 75.75 puan aldı.

 

CEYLANİ: AKADEMİK BAŞARILARI DA GÖRDÜK

Gerçekleştirilen münazarada konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesinin eğitime büyük destek verdiğini söyledi. Ceylani, “Tuşba Belediyesi eğitime ciddi destekler veriyor. Kitap dağıtımı, deneme sınavları ve okul çevre düzenlemeleri gibi konularda başkanımız bizlere destek veriyor. Meslek liselerinde okuyan arkadaşların mesleki başarılarının yanı sıra akademik başarasını da bu münazaalarda çok iyi gördük. Bu münazaalarda sadece Anadolu ve Fen Liseleri değil mesleki liselerinde ne kadar akademik ve münazaracı olduğunu gördük.” İfadelerini kullandı.

 

Burada konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise, “Başka yerlerde başka şeyler konuşulabilir. Ancak Tuşba’da fikirler konuşuyor. Bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz çünkü amacımız akademik başarımızı artırmak. Heyecanınızı çok iyi görüyoruz.” Dedi.

 

ÖZGÖKÇE: EĞİTİMDE ÇAĞ ATLADIK

Okullarda yapılan çalışmalar ve eğitimdeki gelişmelerle ilgili de konuşan Özgökçe şunları söyledi: “Bizim dönemimizde hocalarımız okullara giderken, bir tezek ve bir kitap ile okullara gidiyordu. En kaliteli okullar 2 gözlüydü. Ama şimdi ise okullar Çırağan Saray’ları gibi. Okullar her türlü donanımıyla çok ciddi projelerdir. Bizim dönemimizde okul bitene kadar kitaplar tamamlanmıyordu. Ama şimdi okul başlar başlamaz tüm kitaplar masalarda yer alıyor. Gençlerin önünde eğitim anlamında hiçbir sıkıntı yok. Bizim dönemimizde servis kavramı yoktu. Ancak şimdi bakıyorsunuz öğrenciler taşımalı sistem ile okullarına gidiyorlar. Türkiye olarak eğitimde çağ atladık. Bu anlamda dünya ile yarışıyoruz ve güzel yerlere geleceğiz.”

 

“TUŞBA OLARAK GÜZEL BİR GELECEK GÖRECEĞİZ”

Yapılan tartışmalarla ilgili de konuşan Özgökçe, “Şu anda sizin yaptığını tartışmaları, televizyonlarda izlediğimiz siyasetçiler yapamıyor. Biz geleceğimizde ümit varız. Eğitim en değerli ve en kıymetli alandır. ‘Değerlerimiz Geleceğimiz’ etkinliği kapsamında okullarda bir araya geliyoruz. Tüm bunları sizler için yapıyoruz. Tuşba Türkiye’de büyük bir fark yaratacak. Girilen sınavlarda bu başarıyı çok iyi görüyoruz. Şartlar ve zeminlerde buna çok müsait. Van Denizi kenarında yer alan gençliğimiz gelişmeye çok açık bir gençlik. Bizim çok önemli bir neslimiz var. Ben bu anlamda da çok ümit varım. İnşallah Tuşba olarak güzel bir gelecek göreceğiz. Ben sınavda yer alan öğrencilerimize, jürimize ve öğretmenlerimiz çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilisim