Vakıflar Genel Müdürlüğü sadece üniversite eğitimi değil ortaöğretim kurumlarında da eğitim alan öğrencilere burs yardımı yapıyor. 2 ve 4 yıllık fakültelerde yükseköğrenimini sürdüren öğrencilere bir dönemde toplam 8 ay boyunca burs ödemesi gerçekleştiriliyor.  Kamu kurumlarından karşılıksız burs alan adaylar, polis akademisi öğrencileri, yabancı uyruklu öğrenciler ve sürekli bir işte çalışan öğrenciler VGM bursundan yararlanamıyor. Üniversite tercih işlemlerinde sonuçların beklenmesi ile birlikte VGM burs başvuru tarihleri araştırılmaya başlandı. Başvuru işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilirken adaylar form dolduruyor. Değerlendirme işlemlerinde ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrenciler öncelikli oluyor. Peki 2022 VGM burs başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusuna ilişkin detaylar...

VGM Geri Ödemesiz Burs Ücreti Ne Kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine tahsis edilen bursun miktarı 2021-2022 eğitim öğretim yılında aylık 650 TL olarak belirlenmişti. Yeni eğitim öğretim yılında enflasyon ve KYK burs/kredi ücretlerine zam yapılacağı dikkate alındığında burs ücretinin artırılması bekleniyor. Burs ödemeleri öğrencileri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor.

Tekne alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp Tekne alabora oldu: 16 ölü, 28 kayıp

2022 VGM Burs Başvuru Tarihleri Açıklandı Mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü henüz burs başvuru tarihlerini adaylar ile paylaşmadı. Ancak VGM başvuruları her yıl benzer tarihlerde alınıyor. Geçtiğimiz yıl Yükseköğrenim bursu olarak da bilinen üniversite burs başvuruları 1 Kasım itibarıyla başlamıştı. Bu yılda başvuru işlemlerinin benzer şekilde Kasım ayı içerisinde alınması ön görülüyor. Başvuru işlemleri vgm.gov.tr adresi üzerinden öğrencilere iletilen başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştiriliyor. Başvuru sonuçlar genellikle KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulacak.

Adayların Başvuru Şartlarını Taşıması Gerekiyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü, burs başvurusunda bulunabilmek için adayların gerekli şartları taşıması gerekmektedir. Gerekli şartları taşımadığı tespit edilen aday burs almaya kazansa bile aldığı burs kesilebilir. Devlet tarafından yapamazlar. Ara sınıfta okuyan veya üniversiteyi yeni kazanan adaylar bursa müracaat edebilirler. İşte VGM bursundan yararlanamayacak öğrenciler; Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler, Yabancı uyruklu adaylar, Polis Akademisi ve askeri okul öğrencileri, Ek süre öğrenim gören öğrenciler (okulu uzatanlar) Yüksek lisans ve doktora yapanlar Kamu kurumlarından karşılıksız burs alanlar, Bir önceki dönemde VGM bursu alıp başarısız olma sebebiyle bursu kesilenler başvuru yapamazlar.

İlkokul Ortaokul ve Lise Öğrencilerine de Burs Verilecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sadece üniversite öğrencilerine değil İlkokul ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ortaöğrenim burs yardımı yapıyor. VGM ortaöğrenim bursunda öğrencilere 9 ay boyunca burs ödemesi gerçekleştiriliyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Ortaöğrenim burs ücreti aylık 200 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları 15-30 Ekim tarihleri arasında alınmıştı.

Hangi Kurumlar Üniversite Öğrencilerine Burs Verecek?

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Vakıflar Genel Müdürlüğü dışında birçok özel vakıf ve kurum üniversite öğrencilerine burs desteği sağlıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs verecek kurumların listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz; 

  • TÜGVA
  • TÜRGEV
  • ANADOLU VAKFI
  • KALE VAKFI
  • BORUSAN KOCABIYIK VAKFI
  • TÜRK EĞİTİM VAKFI
  • TÜBİTAK 
Editör: TE Bilisim