ŞEHRİVAN ÖZEL: MEHMET ALİ EKİNCİ-UĞURCAN DEMİR

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, mimari yapısı ve kalıntılarıyla Urartular Dönemine ait önemli bilgiler sunan Ayanıs Kalesinde 30 yılı aşkındır sürdürülen kazı çalışmaları ile ilgili 18 Eylül’de saat 14.00’de gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi, Ayanıs Kalesi ve kazı çalışmaları ile ilgili yazılan kitap tanıtım etkinliğine arkeoloji dünyasından önemli isimlerin katılması bekleniyor.

Kazı çalışmalarının devam ettiği Ayanıs Kalesinde önemli bilgilere ışık tutarken, gerçekleştirilecek etkinlik hakkında bilgi veren Ayanıs Kalesi Kazı Başkanı Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı, 18 Eylül’de düzenlenecek etkinliğin geniş katılımlı olacağını söyledi.

FOTOĞRAF SERGİSİ, AYANIS’IN GÖRKEMİNİ VE İHTİŞAMINI YANSITIYOR

Etkinliği Van Müze Müdürü Erol Uslu ile beraber organize ettiklerini dile getiren Işıklı, “Gerçekleştirilecek etkinlik 2 etaptan oluşmakta, bu etapların ilki Ayanıs temalı bir fotoğraf sergisi, Ayanıs’ın görkemini ve ihtişamını yansıtıyor. Zaten adını da o nedenle de ‘Değişen zaman değişmeyen ihtişam’ şeklinde koyduk. Bir diğeri de yaklaşık 3 yıldır hazırlıklarını devam ettirdiğimiz Ayanıs kitabının basımı gerçekleştirildi. Onun da tanıtımını yapacağız. Bu sergi konusunda uzun bir çalışma yaptık. Yine Erol Bey'le birlikte fotoğrafların seçiminden tutun da baskı aşamasına kadar.

Bu konuda özellikle Erol Bey Van'daki kurumlar ile koordineli bir şekilde destekler alarak düzenleniyor. O konuda da hepsine çok teşekkür etmek isterim, isimlerini tek tek anmak burada güç ama başta DAKA olmak üzere bu konuda hepsinden büyük destek aldık ve teşekkürlerimi iletiyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim