ŞEHRİVAN HABER: UĞURCAN DEMİR-NECMETTİN DURSUN

Programda konuşan Van Valisi Dr. Ozan Balcı şunları kaydetti: “Bugünkü açılışlar Van’ın düğünü demek. Bugün şenlik günü. Van’a duyulan güven demek. Van gençliğine, kadınına olan güven demek. Van’daki aş, iş, ekmeği dert etmek. Siz törene gelişinizle bize ‘Ben gençlerin, kadınların yanındayım, Van’ın aşını, işini önemsiyorum. Size destek veriyorum’ diyorsunuz. Biz de bunu böyle kabul ediyoruz. Biz bugünü düğün olarak kabul ediyoruz. Bu yüzden size Vanlı hemşehrilerim adına müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum. Sizler çok büyük emek verdiniz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımıza ve ekibine müteşekkiriz. Yılmadan yorulmadan, pes etmeden, canla, başla, aşkla, şevkle işsizlik problemini atlatmak, gençlere umut olmak, aş ve işi büyütebilmek için canla başla çalışacağız.”

“GENÇ DEMEK, TÜRKİYE’NİN VE VAN’IN UMUDU DEMEKTİR”

Balcı, Destekleriniz için teşekkür ediyorum. Sabah da Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Toplantısını Van’da yaptınız. Tüm Türkiye’nin Teknokent Genel Müdürleri, teknolojiyle ilgilenen insanlar geldi. Bu Van’a kıymet vermektir. Teknolojiye, gençliğe kıymet vermektir. Bu yüzden teşekkür ediyoruz. Akşam da yine Türkiye’de 4 ilde olan gökyüzü gözlem etkinliği olacak. Bu da gençlere kıymet vermektir. Van’ı da programa koydunuz. Şereflendirdiniz. Bu Van gençliğine değer vermektir. Ben bunu çok önemsiyorum. Genç demek Türkiye demektir. Genç demek, Türkiye’nin ve Van’ın umudu demektir. Umutlarımızı yeşerttiniz. Bunun için de ayrıca teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

GÜRAY: PROJELERİN HER BİRİ BÖLGENİN KALKINMASI YÖNÜNDE ÖNEMLİ BİRER YAPI TAŞI GİBİYDİ

Programda konuşan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, projelerin bölge için önemine değinerek, “Sayın Bakanım, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak faaliyetlerimize başladığımız 2009 yılından bu yana bölgemizde birçok projeyi hayata geçirdik. Şüphesiz bu projelerin her biri bölgenin kalkınması yönünde önemli birer yapı taşı gibiydi. Özellikle genç nüfus potansiyeli bakımından ülkemizde ilk sırada olan bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında da hak ettiği yere gelmesi açısından bugün açılışını yapacağımız projelerimizin bizim için ayrı bir önemi var. Bu nedenle bugün ayrı bir gurur ve mutluluk yaşadığımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“VAN’IMIZDAN DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA TEKSTİL ÜRÜNLERİ ÜRETMEYE BAŞLADI”

Güray, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın uyguladığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van Valiliğimizle birlikte hayata geçirdiğimiz Van Tekstil Kent Projemiz ile adeta sıfırdan bir sektörel kümelenme oluşumunun temellerini attık. İlk zamanlarda Van’da tekstil olur mu, Van’a firma gelir mi gibi sorularla sıkça muhatap oluyorken hamdolsun bugün sektörün önemli aktörlerin Van’da yaptıkları istihdam ettikleri binlerce genç kardeşimiz Van’ımızdan dünyanın dört bir yanına tekstil ürünleri üretmeye başladı. Bu süreçte hazırlamış olduğumuz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca finanse edilen projelerin yanı sıra devletimizi, bölgemizi üretime ve istihdama katkı sunan firmalarımıza sağlamış olduğumuz önemli yatırım teşvik desteklerinin de etkisini vurgulamak istiyorum. Van’ın tekstil alanındaki bu yükselişinde emeği ve desteği olanlara teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim