ŞEHRİVAN HABER: 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan gönüllü kamu personellerinin sertifika törenine katıldı.

VALİ BALCI: BU ETKİNLİK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Törende konuşan Vali Balcı, yapılan işin önemine dikkat çekerek, “Bu etkinlik beni çok mutlu etti. İşitme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için, kamu kurumlarımızdan personelimiz gönüllü olarak işaret dilini öğrendi. Bu konuda yaptığınız iş çok anlamlı. Siz bu insanlarımızın dertlerini dert edindiniz. İşitme engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmışsınız. Devlet millet adına müteşekkiriz” ifadelerini kullandı. 

BALCI: ENGELLİ KAMPÜSÜ YAPIYORUZ

Engelli bireyler için yapılan projeleri de anlatan Vali Balcı, “Sosyal hizmet kampüsü yapıyoruz. İçerisinde aktif yaşam merkezi var. Engelli kampüsü yapıyoruz. Engelli çocuklar için anaokulu, ilkokul, ortaokul ile meslek lisesi yapıyoruz. Devletin bütün imkan, kabiliyet, potansiyel ve gücünü de engellilerimiz için kullanıyoruz” dedi.  Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikalarını veren Valimiz Ozan Balcı, sosyal faaliyetlerin yapıldığı atölyeleri gezerek engelli vatandaş ile masa tenisi oynadı.

Editör: TE Bilisim