Van Valisi Ozan Balcı, kentteki rehber öğretmenleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Van Valisi Balcı, eğitimin 1 numaralı işleri olduklarını belirterek, rehber öğretmenlerine her konuda destek olacaklarını dile getirdi.

BALCI: EĞİTİM BİZİM 1 NUMARALI İŞİMİZ

Rehber öğretmenlerin önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Balcı, “Eğitim bizim 1 numaralı işimiz. Öğretmenler de benim en yakın çalışma arkadaşlarım. Ancak okullarda rehber öğretmenlerin ayrı bir yeri var. Onlar okulların mutluluk kaynağı. Çünkü öğrencilerin sorunlarını tespit etmek, yetenekli öğrencileri ortaya çıkarmak, aile çocuk ilişkilerini belirlemek, öğrencilerin problemini çözüp hayallerini gerçekleştirmesi sağlamak için çaba gösterirler” dedi.

“REHBER ÖĞRETMENLERE HER KONUDA DESTEK VERECEĞİZ”

Balcı, rehber öğretmenlerine her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, “Bundan dolayı rehber öğretmenlerimizin aklından, zekasından ve birikiminden faydalanırsak çok iş yaparız. Rehber öğretmenlere her konuda destek vereceğiz. Komisyonlar kurarak bize taleplerinizi iletin. Çünkü size destek, 350 bin öğrencimize destektir. Yılmadan, aşkla, şevkle çalışan rehber öğretmenlerimizi daha aktif görmek isterim. Çocuklarımızın ellerinden tutun. Çünkü kaybedeceğimiz tek bir çocuk yok. Annelerle de sıkı temas kurun ve sorunlarını çözmede yardımcı olun. Annelerin ve çocukların derdini dert edinin” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim