ŞEHRİVAN HABER: Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, öğretmenlerle bir araya gelmeyi sürdürüyor. Vali Balcı, bu defa da yabancı dil öğretmenleriyle bir araya geldi. Vali Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri de yabancı dil öğretmenleri ile Uygulama Otelinde bir araya geldi.

BALCI: KÜTÜPHANELERİMİZDE YABANCI DİL KİTAPLARIMIZ, SÖZLÜKLERİMİZ OLACAK

Vali Balcı, kentteki okullardaki kütüphanelerin zenginleştirileceğini ve kütüphanelerde yabancı dil kitapları ile sözlüklerin de olacağını belirterek, “Ülkemizin geleceği, siz öğretmenlerimiz sayesinde gelişecektir. Eğitim alanında çok güzel işler yapıyoruz. İhtiyaç olan okullarda büyük onarımlar yapacağız. İlimizde derslik açığını 1 yıl içerisinde çözmüş olacağız. Okullarımızda kütüphanelerimizi zenginleştiriyoruz. Ülkemizin en zengin kütüphanelerine sahip okulların ilimizde olması için bütün adımları atmaya başladık. Kütüphanelerimizde yabancı dil kitaplarımız, sözlüklerimiz olacak” dedi.

BALCI: ÇOCUKLARIMIZA YABANCI DİLİ KONUŞMA, YAZMA, OKUMA KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMALIYIZ

Çocuklara yabancı dil konuşma, yazma ve okuma kültürünün kazandırılması gerektiğini dile getiren Balcı, “Yurt dışından yabancı dil kaynakları alacağız. Çocuklarımıza yabancı dili konuşma, yazma, okuma kültürünü kazandırmalıyız. Çocuklarımızın yabancı dillere hâkim olmasını önemsiyorum. İhtiyacınız olan kaynakları belirlediğiniz takdirde bizler de üstümüze düşeni yapacağız. İlimize gelen yabancılar ile öğrencilerimizi bir araya getirebiliriz. Bu şekilde öğrencilerimiz öğrendiklerini tekrar etmiş olacaklardır. İlin Valisi olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayım. Hepimiz, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim