Van’da istihdama katkı sağlayan firmalara Vali Mehmet Emin Bilmez’in katılımıyla gerçekleştirilen törende teşekkür belgesi verildi. Tiyatro salonunda yapılan törene Vali Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, kurum amirleri ve iş insanları katıldı.

Törende konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, koronavirüste Van’ın son durumunu paylaştı.

TAZİYE KAYNAKLI VAKA ARTIŞI VAR

Vali Mehmet Emin Bilmez, şunları söyledi:

“Kentimiz Eylül 2020’de Türkiye’nin en kötüsüydü. Batıdan gelen hemşehrilerimizden dolayı vakalarımız arttı. Hastanelerimizde sıkıntı yaşamadık. Ama alınan tedbirler ve bu tedbirlere vatandaşlarımızın uyması sonucu toparlandık. Şimdi Türkiye’nin en iyi illerden biri olduk. Şu anda rengimiz mavi. Ama son dönemde gizli yapılan taziyelerden dolayı vaka sayımızda artış var. Hastanede yatan hasta sayımızda bir artış yok. Genel anlamda vaka sayılarımızı kontrol altına aldık. Bölge dışında ve özellikle kırmızı kategoride bulunan illerden gelen öğretmen ve hemşehrilerimizden dolayı da artış oldu. Ama tedbirleri gevşetmeyelim maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Taziye ve nişan gibi toplu etkinleri yapmayalım."

ESNAFLARA ÖNEMLİ UYARI

"İnşallah kurallara uymamız halinde en kısa sürede turistleri yine ilimizde göreceğiz. Şu anda iş yerlerimiz açık. Ama vakalardan dolayı yeniden kısıtlamalar gelebilir. Kurallara esnafımız için dikkat edelim. Esnafımızın mağdur olmasına sebep olmayalım. Bazı esnaflarımızın da kurallara uymadığını biliyoruz. Bunları uyardık. Ama uymayanlara bundan sonra ceza vereceğiz. Hep birlikte başaracağız. Bizim burada elde ettiğimiz başarı ve gayretimiz her defasında Sağlık Bakanımız tarafından taktir ediliyor, örnek gösteriliyor.”

wanhaber

Editör: TE Bilisim