İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle çekilen, İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan "ÂKİF" filmi 24 Eylül 2021 tarihinde gösterime girdi. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla öğrencilerin ücretsiz bir şekilde seyredebildiği filmi öğrencilerle birlikte izleyen Vali Mehmet Emin Bilmez, filmin ardından bir süre sohbet ettiği öğrencilerle toplu fotoğraf çektirerek başarılar diledi.

Milli ve manevi duyguların pekiştirilmesi açısından filmin önemine değinen Vali Bilmez, filmi beğeni ile seyrettiğini belirtti. Vali Bilmez, ‘‘Uzun süre aradan sonra sinemaya gelme fırsatını yakaladık. Gençlerimizin bu filmi daha fazla izleyebilmesi için Van Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize ulaşım ve bilet konusunda yardımcı oluyoruz. İstiklal Marşımızı gençlerimize en güzel böyle anlatılabileceğini gördük. Filmi tüm vatandaşlarımıza tavsiye ederim’’ dedi. 

Van AVM Sinema salonunda 11.40 seansı “AKİF” filmini Vali Bilmez’in yanı sıra, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin BEKMEZ, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kurum müdürleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve öğrenciler izledi.

Editör: TE Bilisim