Valisi İbrahim Taşyapan, geçtiğimiz aylarda PKK’li bir grup tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilen ve onarıldıktan sonra eğitim-öğretime başlayan okulları ziyaret etti.

Vali İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesi Bostaniçi’nde 16.09.2015 tarihinde bir grup PKK’li tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilen ve onarıldıktan sonra yeniden eğitim öğretime başlanan Vali Ali Cevdet Bey İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul öğrencileri tarafından çiçekle karşılanan Vali Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, okul müdürü Menderes Çelik ve öğretmenlerle bir araya geldi. Okulun öğretmenler odasında okulun eğitim kadrosuyla kısa bir toplantı yapan Vali Taşyapan, öğretmenlerin sorunlarını da dinledi.

 

Daha sonra beraberindekilerle okulu gezen Vali Taşyapan, sınıflara da girerek öğrencilerle sohbet etti ve derslerinde başarılar diledi. Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladığı okul kantinine de uğrayan Vali Taşyapan, öğretmen ve diğer okul görevlilerinden, öğrencilerin birer emanet olduğunu hatırlatarak, çalışmalarında daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istedi. Vali İbrahim Taşyapan, ziyaret ettiği öğrenciler ile birlikte selfie yaptılar. Vali Ali Cevdet Bey İlk ve Ortaokulu, okulları açılmadan bir hafta önce gerçekleştirilen kundaklama olayında 200 bin TL’lik maddi hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. Okul idarecileri, gerekli onarımların yapılmasından sonra şu anda okulda hiçbir sıkıntı yaşanmadan eğitim-öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğünü kaydetti.

Editör: TE Bilisim