ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van’da görev yaptığı kısa süre içerisinde kente önemli hizmetler yapan, Vanlı’nın yüreğine dokunan ve halkın büyük sevgisini kazanan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu dün yine halkın arasındaydı. Daha önce hep olumsuzluklar, olaylar ve çatışmalarla anılan bir mahalle olan Hacıbekir’e ziyaretiyle adeta tabuları da yıkan Zorluoğlu, bir kez daha gönülleri fethetti.

 

VANLILARIN GARDAŞI BU KEZ HACIBEKİR’DEYDİ...

 

Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Van’da ezberleri bozmaya devam ediyor. Kentte görev yapalı henüz 1 yıl bile olmayan Zorluoğlu önemli kent meselelerine dokunmakla birlikte Vatandaşın da yüreğine dokunan işler yapıyor. Geldiği günden bu yana vatandaşın içinde olma konusunda üst düzey bir çaba sergileyen Zorluoğlu, en ücra mahallelere, gidilmeyen yerlere yaptığı ziyaretlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu anlamda dün bir kez daha bir ilki gerçekleştiren Zorluoğlu Hacıbekir mahallesindeydi. Hacıbekir’a yaptığı sürpriz ziyarette mahalleliler ile buluşan, vatandaş ile yemek yiyen, çocuklar ile oyun oynayan Zorluoğlu, burada önemli mesajlar verdi. Kentin olumsuzluklar ile anılan mahallesine ‘pozitif ayrımcılık’ yapma sözü ile giden Zorluoğlu, yine kentin önemli kurum ve kuruluşları ile yaptığı bu çıkarmada gelinen noktadaki barış ve huzur ortamına vurgu yaparak: “Şehirde şu an umut var.” Dedi, halkın valisi olarak dolu dolu bir gün geçirdi. Vali’nin es geçmediği kesim arasında yine çocuklar vardı. 23 Nisan’da oyun oynadığı görüntülerle büyük ilgi gören Zorluoğlu, Hacıbekir’de de çocuklarla sokakta oyun oynamayı ihmal etmedi.

 

 

Vali ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Van’da ezberleri bozmaya devam ediyor. Kentte görev yapalı henüz 1 yıl bile olmayan Zorluoğlu önemli kent meselelerine dokunmakla birlikte Vatandaşın da yüreğine dokunan işler yapıyor. Geldiği günden bu yana vatandaşın içinde olma konusunda üst düzey bir çaba sergileyen Zorluoğlu, en ücra mahallelere, gidilmeyen yerlere yaptığı ziyaretlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu anlamda dün bir kez daha bir ilki gerçekleştiren Zorluoğlu Hacıbekir mahallesindeydi. Hacıbekir’a yaptığı sürpriz ziyarette mahalleliler ile buluşan, vatandaş ile yemek yiyen, çocuklar ile oyun oynayan Zorluoğlu, burada önemli mesajlar verdi. Kentin olumsuzluklar ile anılan mahallesine ‘pozitif ayrımcılık’ yapma sözü ile giden Zorluoğlu, yine kentin önemli kurum ve kuruluşları ile yaptığı bu çıkarmada gelinen noktadaki barış ve huzur ortamına vurgu yaparak: “şehirde şu an umut var.” Dedi.

 

 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İpekyolu İlçesine bağlı ve sürekli olumsuzluk, olaylarla gündemde olan Hacıbekir Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada mahalle sakinleriyle bir araya gelen Zorluoğlu, açıklamalarda bulundu, yemek yedi, vatandaşı ziyaret etti, okul gezdi ve taziyeye katıldı. İlk olarak Gevdan Aşireti kanaat önderi Mehmet Aslan'ın evinde mahalle muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Zorluoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu, 1 milyon 100 binlik Vanlıya verdikleri değeri, Hacıbekir Mahallesi’ne de verdiklerini aktararak, "Sağlanan huzur ortamıyla Van hareketlendi. Geçtiğimiz yıl caddeleri, sokakları, deniz kenarları cıvıl cıvıl ve insanlarla doluydu. Gece geç saatlere kadar insanların sokaklarda alışveriş yaptığı güvenli bir şehir imajı çizildi." Dedi. Vatandaşa birliktelik mesajı veren Vali Zorluoğlu, ardından mahalleyi gezerek vatandaşın sorunlarını dinledi. Fevzi Geyik İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Zorluoğlu son olarak, mahalledeki taziyeye katıldı.

 

 

HACIBEKİR’E ÇIKARMA YAPTILAR

 

Zorluoğlu, önceki yıllarda yaşanan olaylar ve olumsuzluklarla gündeme gelen İpekyolu ilçesindeki Hacıbekir Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Önemli kurum kuruluş müdürleriyle Hacıbekir’e giden Zorluoğlu, ilk olarak Gevdan Aşireti kanaat önderi Mehmet Aslan'ın evinde mahalle muhtarları ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Zorluoğlu, özel sektörün yatırım yapması için huzur ortamının şart olduğunu anlattı. Zorluoğlu şöyle konuştu: "1 milyon 100 nüfuslu Van’ı nasıl başımızın üstünde tutuyorsak, Hacıbekir’i ve burada yaşayan vatandaşımızı da böyle başımızın üstünde tutuyoruz."

 

 

ZORLUOĞLU: YATIRIM İÇİN HUZUR LAZIM

 

Zorluoğlu konuşmasının devamında yatırım ve istihdama değindi. Zorluoğlu, "Sadece Hacıbekir’de değil, Van’da işsizlik var. Bu işsizliği önlemek için ne yapmak lazım, yatırım yapmak lazım. Bir kente yatırım olması için huzur ortamı gerekir. Bir yerde huzur yoksa, orada özel sektörün yatırım yapma imkanı yoktur. Kamu yine yatırımını yapar. Ancak yatırımcı orada huzur ve güven ortamını göremezse orada yatırım yapmıyor. Hatta orada bulunan yatırımcı da oradan gidiyor. Van’da yakın geçmişte bunu çok yaşadık." İfadelerini kullandı.

 

"GÜVENLİ BİR ŞEHİR İMAJI ÇİZİLDİ"

 

Van'ın birkaç yıldır artan huzur ortamına sahip çıkması ve kentte huzur ortamının sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirten Zorluoğlu şöyle devam etti: "Huzur ortamının olması için güvenlik güçlerimiz elinden geleni yapıyor. Vatandaşlarımızın da, Van halkı için söylüyorum. Sağlanan huzur ortamına sahip çıkması ve bunu desteklemesi gerekiyor. Huzur ortamıyla birlikte Van’da neler oldu? Sağlanan huzur ortamıyla Van hareketlendi. Geçtiğimiz yıl caddeleri, sokakları, deniz kenarları cıvıl cıvıl ve insanlarla doluydu. Gece geç saatlere kadar insanların sokaklarda alışveriş yaptığı güvenli bir şehir imajı çizildi. Bizde gezdik ve bunları gördük."

 

 

GELEN TURİSTLERE DİKKAT ÇEKTİ

 

Geçtiğimiz yıl gelen turist sayısı ve katma değeri hakkında da konuşan Zorluoğlu, “Yerli ve yabancı turistler Van’a akın etti. Geçen sene sadece İran’dan 500 binin üzerinde turisti burada ağırladık. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen bir o kadar turisti yine burada ağırladık. 1 milyonun üzerinde geçen sene misafirimiz oldu. Bunun geçen sene şehrin ekonomisine, esnafına, ticaret ile uğraşanlarına ciddi katkısı oldu. Van ulusal ve uluslararası basında dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl yeni turizm yatırımları yapıldı. Bize yeni turizm yatırım talepleri geldi. Yeni oteller için başvurular oldu. Bir kısmı başladı, diğerleri de başlayacak." Dedi.

 

 

"ŞEHİRDE ŞU AN BİR UMUT VAR"

 

Zorluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Van farklı bir yere doğru gidiyor. Sanayi yatırımcıları, Van'da huzur ortamıyla yeni yatırımların peşine düştü. Tekstilkent ve çağrı merkezlerinde çok sayıda çalışan var. Bunların sayısı da artacak. İnşallah bu huzur ortamının devam etmesiyle yeni yatırımlar gelecek ve bu yatırımlarla işsizlerimiz daha fazla iş bulacaklardır. 2 bin 200 İş-Kur personeli aldık. Tamamını da kura ile belirledik. Personel alırken ekonomik durumu yetersiz olan yerlerden almaya gayret göstereceğiz. Hacıbekir Mahallemiz de bu yerlerden bir tanesi olacak. İnşallah beraber çalışarak bu şehrin kazandığı bu ivmeyi daha da yukarılara taşıyacağız. Şehirde şu an bir umut var. Sokağa çıktığımda vatandaşlarımdan bunu dinliyorum. Şehir ileriye doğru bir adım attı. İnşallah ileriye doğru daha büyük adımlar atacağız ve bu şehir, daha modern, kalkınmış ve müreffeh hale gelecek."

 

"AVANTAJLARIMIZ VAR" DEDİ VE EKLEDİ

 

Van’ın avantajları hakkında da konuşan Zorluoğlu, "Coğrafik güzellikler, doğal güzellikler, tarihi eserler bakımından çok zengin bir şehiriz. Turizm bizim çok önemli bir gelişme aksımızdır. İkincisi tarım ve hayvancılıktır. Van özellikle küçükbaş hayvancılık bakımından adeta Allah’ın lütufta bulunduğu bir merkezdir. Yayla ve meraları çok kaliteli. Van'da 1970'li yıllarda 7-8 milyon koyunun olduğu belirtiliyor. Bu rakam şu an 2,5 milyon. Bir karar aldık ve yayla, mera yasaklarını kaldırdık. Van'da şu an yasaklı yayla ve mera yok. Dolayısıyla, turizm, tarım, hayvancılık, yeni sanayi yatırımları ve devletin yapacağı yatırımlarla bu şehir, Türkiye'de ilk 10'a girmeye aday. İnşallah terörün tamamen minimize edilmesi ve ortadan kaldırılmasıyla bu hedefler çok uzak değil. Van bütün potansiyeli ve sizlerler bizlerle çok daha ileriye gidecek." Diye konuştu.

 

 

ÇALIŞMALARI YİNE ANLATTI

 

"Devlet olarak Van’da ne yapıyoruz?" diyerek söze başlayan Zorluoğlu yatırım ve çalışmaları tek tek anlattı. Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Van yapılacak çevre yolu şehrin trafiğine önemli katkı sağlayacak. Bununla ilgili imar işlemleri tamamlandı. Hedefimiz birkaç yıl içerisinde bu çevre yolunu tamamlamaktır. Van'da bir stadyum yapılması için Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştük. İnşallah yakında protokol yaparak yeni belirlediğimiz Edremit’te, şehre yakın bir yerde bu işin startını vereceğiz. Bununla ilgili çok olumlu gelişmeler var. Uzun yıllardır yapılmayan hizmetleri yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl bin kilometre asfalt yol yaptık. Bu tarihi bir rekordur. Yeni asfalt çalışmalarıyla vatandaşlarımızın ayağını çamurdan kurtarıyoruz. Yine atık su arıtma tesisini yapıyoruz. Van Gölü için önemli olan 100 milyonluk yatırımın temelini atacağız. Kent Meydanı çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımıza dokunacak sosyal yardımlar gerçekleştiriyoruz. Hacıbekir mahallemiz de bütün bu yatırımlardan yararlanacak."

 

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ

 

Vali Zorluoğlu son olarak, "Bu çalışmalar saymakla bitmez. Biz siyasetçi olarak buraya gelmedik. Devletin Valisi olarak geldik ve yaptığımız somut işleri anlatıyoruz. Ama bu işlerde bizim destekçimiz hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Onların desteği olmadan maddi ve manevi anlamda destekleri olmaksızın bizim burada saydığımız hizmetleri yapmamız mümkün değildir. Bundan sonra yapacaklarımızı da yapmamız mümkün değildir. Bunun için bizde vatandaşımızdan destek istiyoruz. Biz de bu anlamda vatandaştan destek istiyoruz. Bizim elimizi güçlendirin, bize destek olun, inşallah el birliğiyle bu şehri hayal edemeyeceğimiz çok daha olumlu yerlere getirelim. Bugün de Hacıbekir Mahallemizin sorunlarını dinlemek için buradayız. Sorunlar dile getirildi. Bizde talimatları verdik." İfadelerini kullandı.

 

 

Zorluoğlu, ardından beraberindeki İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve kurum amirleriyle bazı vatandaşların ev ve iş yerlerini ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Zorluoğlu daha sonra Fevzi Geyik İlk ve Ortaokulu ve taziye ziyaretinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim