VATSO ve MÜSİAD adına ortak yapılan açıklamada iki gün önce basında yer alan Van Vali Yardımcılarının istifası ve Valilikte yaşandığı iddia edilen tartışmaları içeren haberleri yakından takip edildiği açıklanırken konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi, “İlimize yeni atanan Vali Sayın Aydın Nezih Doğan’ın görev süresinin henüz üçüncü ayında çıkan bu tartışmaların Valiliğin kurumsal yeniden yapılanması ile ilgili olduğuna ve kısa süre içinde çözüleceğine inanıyoruz. Sayın Doğan’ın son dönemlerde ilimize atanmış Valiler içinde Valilik deneyimi olan tecrübeli bir devlet adamı olma özelliğini taşımaktadır. Bu durum ilimiz için önem arz ettiği gibi kendisine yönelik beklentileri de yükseltmiştir. Sayın Doğan’ın daha yeni atanmış olması, ilimizi tanıması, sorunlara hakim olması ve çözüm geliştirmesi elbette ki zaman alacaktır. Valilik kurumunda da bir takım değişikliklerin yapılması, geçmiş uygulamaların anlaşılmaya çalışılması, zaman zaman sıkıntılar yaratabilir buda gayet doğal bir süreçtir.  Bazı basın yayın organlarında çıkan “Vali kurumlardan ve özellikle kamuoyundan tepki alıyor” açıklamalarını doğru bulmadığımızı ve böyle bir tepkiye de şahit olmadığımızı ifade etmek istiyoruz.”

 

 TOPLUMSAL MÜHENDİSLİK ÜRÜNÜ BUNLAR

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi, “Bizler bu haberlerin "toplumsal mühendislik faaliyetine" hizmetten öte bir amaca hizmet etmediğine, Yaşanan gelişmelerin, bir yeniden yapılanma ile alakalı olduğuna ve bu durumun farklı noktalara çekilmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu tarz tartışmaların yaşanmaması ve tüm kurumların işbirliği içinde çalışması gerektiği bir dönem yaşamaktayız. Çünkü ilimizin çözüm bekleyen çok fazla sorunu olduğu gerçeğini unutmamamız gerekmektedir. Üç aylık görev süresi zarfında Sayın Valimiz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, katıldığımız toplantılarda kendisinden olumsuz her hangi bir tutum veya davranış görmediğimizi, ilimiz ile ilgili sorunları titizlikle dinlediklerini ve kentin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini yakından görme şansımızın olduğunu, iletişim kanallarını sürekli açık tutarak etkin diyalog geliştirdiğini kamuoyumuza ifade etmek isteriz.”

 

“TARTIŞMALAR ARTIK BİTSİN”

 

İlin deprem sonrası yaşamış olduğu sosyal ve ekonomik alanlarda birçok sorununu çözmediğine dikkat çeken VATSO ve MÜSİAD yöneticileri konul ile ilgili olarak ayrıca, “Bu sorunların acilen çözülmesi gerekmektedir. Geçmiş tecrübeler göstermiştir ki; bu sorunların çözümü ancak tüm kurumların ortak hareket etmesi ile mümkün olabilecektir. Yaşanan tartışmaların ilimize bir katkı sunmayacağı kesindir. Kamuoyumuzun bu durumu olgunlukla karşılaması gerekmektedir. Yaşandığı iddia edilen sorunların en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Bunların yeniden yapılanma sürecinin sancıları olduğuna inanarak, haberin zamanlaması ve haber kaynağının Şehrimizle bağ oluşturmaya hizmetten çok manidar bir toplum mühendisliği faaliyeti olduğu gerçeğinden hareketle Sayın Valimizin ve Vali Yardımcılarımızın bu kentte yapacakları hizmetlerin çok fazla olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Temennimiz biran önce bu tartışmaların bitmesidir.” 

Editör: TE Bilisim