ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - Anadolu Ajansı tarafından her yıl düzenlenen "Yılın Fotoğrafları Yarışması" geçtiğimiz günlerde başladı. Van'ın fotoğraflarının da içinde yer aldığı yarışmaya Van damga vurdu. İşte o yarışma ve Van'ın yer aldığı fotoğrafları...

 

Van fotoğraflarının yer aldığı yarışma 3 kategoride yapılıyor. Haber, Yaşam ve Spor kategorilerinin bulunduğu yarışmada Van'dan 7 fotoğraf yer aldı. Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünde çalışan Foto Muhabirleri Ali İhsan Öztürk ile Özkan Bilgin'in fotoğrafları birçok ünlü isim tarafından da oylandı. İşte o fotoğraflar

 

HABER KATEGORİSİ:

 

MEHMETÇİĞİN BAYRAM NAMAZI!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2 bin 900 metre rakımlı tepede kurulan üs bölgesinde vatani görevini yapan Mehmetçik, bayram sevincini silah arkadaşları, komutanları ve telefonla görüştükleri aileleriyle paylaştı. (Özkan Bilgin / AA)

 

YAŞAM KATEGORİSİ:

 

VAN KEDİLERİNE TAKİP

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezince başlatılan proje kapsamında, derilerinin altına yerleştirilen çip sayesinde Van kedilerinin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. (Özkan Bilgin / AA)

 

YÜKSEKTE EKMEK PARASI MÜCADELESİ

Van ile Siirt arasında elektrik aktarımını sağlayacak yüksek gerilim hattında çalışan işçiler, metrelerce yükseklikte tel ve direklerin üzerinde birçok riski göze alarak ekmek mücadelesi veriyor. (Özkan Bilgin / AA)

 

KOYUNLARIN YOLCULUĞU

Muş merkeze bağlı Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşlar, kışın köyden 7 kilometre uzaklıktaki yaylalardan koyunlarını köylerine getiriyor. 6 Saatlik zorlu yolculuk sonrası köylerine ulaşan vatandaşlar doğum yapan koyunların kuzularını kucaklarında taşıyor. (Ali İhsan Öztürk / AA)

 

PARÇALI AY TUTULMASI

Tüm yurtta ilgi çeken parçalı ay tutulması, Van'dan da gözlendi. (Ali İhsan Öztürk / AA)

 

BUZ KULESİ

Van'da aşırı soğuk nedeniyle boruları patlayan 20 metre yüksekliğindeki su deposu, akan suların donmasıyla "buz kulesi"ne dönüştü. (Özkan Bilgin / AA)

 

SPOR KATEGORİSİ:

 

VAN'DA PLAJ FUTBOLU

Van'ın Gevaş ilçesinde vatandaşların çöplerini attığı Akdamar iskelesi yanındaki sazlık alan, 850 metrelik halk plajı haline getirildi. Halk plajı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile belediyenin ortak düzenlediği Plaj Futbol Ligi Gevaş Etabı müsabakalarıyla hizmete açıldı. (Özkan Bilgin / AA)

 

AA FOTOĞRAF YARIŞMASINDA OY KULLANMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim