Van Büyükşehir Belediyesi'nin İpekyolu ve Muradiye ilçelerinde yürüttüğü sıcak asfalt çalışmalarında sona gelindi.

 

Van'da Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kırsaldaki toprak yolları sıcak asfaltla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda kimi mahalleler ilk defa asfaltla tanışırken, kimi mahalleler ise 1997’den bu yana ilk defa asfaltlandı.

 

Muradiye ilçesine bağlı Doğangün, Köşk, Sarımemet, Otlakbaşı, Uluşar, Akbulak, Açıkyol, Karahan, Ünseli, Keçikıran ve Alkasnak mahallelerinde çalışmalar tamamlanırken, Gönderme, Balaklı ve Yalımdüz mahallerinde ise sadece 6 kilometrelik yol çalışması kaldı.

Yol yapım ekiplerinin Haziran ayında başlattığı çalışmalar kapsamında 61 kilometresi sıcak asfalt ve 22 kilometrelik sathi kaplama olmak üzere 83 kilometrelik yol yapım ve asfaltlama çalışmasında sona gelinirken, Muradiye ilçe merkezinde ise muhtelif caddelerde asfaltlı drenaj ve yenileme çalışmaları yapılıyor. Yapılan çalışmaların toplam maliyeti ise 25.5 milyon lirayı buldu.

 

“EN SON 20 YIL ÖNCE YOLLARIMIZ YAPILDI”

1997 yılından bu yana mahalle yollarının ilk defa asfaltlandığını belirten Yalımdüz Mahalle Muhtarı Ahmet Demir, “1997 yılından yollarımız asfaltlandı. O da çok kaliteli bir asfalt değildi. Yollarımız çok kötüydü. Bizler de Büyükşehir Belediyesine başvurumuzu yaptık. Çalışmalara başladılar. 120 hane ve 750 civarında nüfusa sahip olan mahallemiz, 20 yıl aradan sonra asfaltlı yollara kavuşuyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa mahalle yollarının sıcak asfalt buluştuğunu söyleyen Karahan Mahalle Muhtarı Süleyman Taş ise, “Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar ilk defa buralarda asfalt çalışmaları yapılıyor. Sayın Valimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalardan çok memnunuz. Çok güzel işler yapılıyor” diye konuştu.

Bu arada kentin her köşesinde devam eden çalışmalar büyükşehir belediyesinin üst düzey yöneticileri tarafından da titizlikle izleniyor. Genel sekreter yardımcısı Mehmet Yaşar'da çalışmaları yerinde izleyip eksikliklerin bir an önce giderilmesi talimatlarını verdi. 

Editör: TE Bilisim