VAN VALİSİ MEHMET EMİN BİLMEZ, "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI


Vali Bilmez, mesajında, “Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya, millet iradesine el koymaya yönelik FETÖ/PDY terör örgütü tarafından beş yıl önce yapılan hain darbe girişimi, aziz milletimizin tek yürek olarak karşılık vermesiyle zaferle sonuçlanmıştır. Bu kutlu zafer, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"ne birlik ve beraberlik içinde ulaşmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihi boyunca milletimiz, istiklal mücadelesinden asla taviz vermeyerek, boyunduruk altına girmeyeceğini kanıtlamış, hür ve onurlu yaşamıştır. Gerek kurduğumuz devletler ve inşa ettiğimiz medeniyetler gerekse geliştirdiğimiz kültür ile bağımsız bir topluluk olarak hayatımızı sürdürmek milletçe kadim şiarımızdır. Aziz milletimiz, o karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla tek vücut olmuş, üzerine yağan mermilere karşı elindeki şanlı bayrağımız ve yüreğindeki vatan sevgisiyle yürümüştür. Darbe girişimine karşı sergilediği bu şanlı direnişle vatanından, bayrağından ve devletinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bundan sonrada bu millet; Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen, bu uğurda canlarını feda ederek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bütün şehit ve gazilerimizin ailelerine sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi.

BAŞKAN TANIŞ’TAN ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ MESAJI

Van’ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Tanış, mesajında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün demokrasiye kasteden darbe girişimine karşı toplumsal hafızanın diri tutulması, demokrasinin güçlenmesi, şehit-gazilerin hatırlanması için sembol nitelik taşıdığını kaydetti. 15 Temmuz destanının beşinci sene-i devriyesinin heyecan, coşku, onur ve gururu milletçe hep birlikte yaşandığını kaydeden Başkan Tanış, “Ülkemizi hain bir darbe girişimiyle bölüp parçalamak isteyenlere en güzel cevabı milletimiz verdi. Hain darbe girişinde bulunanlar milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkum edildi. Bayrağımıza ve ezanımıza kasteden hainlere karşı karanlık geceden aydınlık güne milletimizin dik duruşuyla ulaştık. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde şehitlerimizin ve gazilerimizin cansiperane mücadelesiyle, bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Çanakkale’de olduğu gibi 15 Temmuz gecesi milletimiz demokrasisine, milli iradesine bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Kahramanlarımızı ve destanımızı asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanını yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik şerefine erişen kahramanlarımıza şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN AKMAN’DAN ‘15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’ MESAJI

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, bundan beş yıl önce 15 Temmuz gecesi, dini değerlerin arkasına gizlenen FETÖ’nün hain darbe girişimine şahit olduklarını söyledi. İhanet şebekesi olan bu örgütün, aziz vatanın istiklal ve istikbalini hedef aldığını kaydeden Başkan Akman, “O gece, hainlere karşı zafer kazanmayı sağlayan milletimiz, dünyaya örnek olacak nitelikte büyük bir destan yazmıştır. Bedenlerini bu vatan için siper eden şehitlerimizin şehadetine, gazilerimizin kahramanlıklarına şahit olduk” dedi. O karanlık gecede kahraman bu milletin, ‘Milli Mücadele’ ruhunu aynı kararlılıkla yansıtarak işgalcilerin üstesinden gelmeyi başardığını kaydeden Başkan Akman, tüm dünyaya demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının dersini verildiğini dile getirdi. Başkan Akman, “Milletimiz, üzerine açılan ateşe, atılan bombalara, tanklara, uçaklara rağmen asla geri adım atmamış, hainlerin karşısında cansiperane duruş sergilemiştir. Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimini, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın darbeye karşı dik duruşu, halkımızın ve halkına silah doğrultmayı reddeden askerin direnişiyle kazandık” şeklinde konuştu. Bir daha böyle bir tablo ile karşılaşmamak için milli ve manevi değerleri istismar etmek isteyenlere asla fırsat vermemeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Akman, “Vatan müdafaasında şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimiz ile 15 Temmuz kalkışmasında hayatlarını kaybeden 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, hainlere karşı mücadelede yaralanan 2 bin 196 gazimize, en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BERGE: “15 TEMMUZ MİLLİ BİRLİK DEMEKTİR”

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Berge, mesajında, “Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan bu milletin bir destanı da 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen FETÖ hain darbe girişimi milletimiz tarafından cansiperane bir şekilde engellenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz, ülkemizin geleceği ve birliği için hiç düşünmeden kendini sokaklara atmıştır. Ordumuzdaki onurlu askerlerimiz bu darbe girişimine karşı dimdik durdu. Onlardan biri olan şehit Ömer Halisdemir’i rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu uğurda şehit olan özel harekat polislerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Eşine az rastlanır kahramanlık destanı yazan bir milletiz. 15 Temmuz milli birlik demektir. Her zaman huzurumuza ve güvenliğimize saldıran malum iç ve dış güçler bulunmaktadır. Ancak bilmelidirler ki bu millet zor zamanda yekvücut olmaya devam edecektir. Malazgirt’ten kalan tarihi mirasa sahip çıkarak vatanımızı koruyacağız ve omuz omuza geleceğe bakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerini saygıyla anıyorum. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize ise sağlık versin” dedi.

VALİ BİLMEZ, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen ve sivil şehit Burhan Öner’in aileleriyle video konferans yöntemiyle görüştü.

Vali Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman ile valilik makamından video konferansla şehit ailelerine bağlandı. Video konferansa şehit Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen’in eşi Özlem Hamuryen, sivil şehit Burhan Öner’in eşi Kamile Öner katıldı. Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Vali Mehmet Emin Bilmez, “15 Temmuz’da ülkemiz büyük bir ihanete uğradı. Ancak vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla alanlara inerek darbecilerin karşısında tek yürek olarak durdu. Bunun sonucunda şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bizlere şefaatçi eylesin. Şehitlik herkese nasip olmaz” dedi.

Şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu ve onlara minnet duyduklarını ifade eden Vali Bilmez, “Biz şehitlerimize layık olmalıyız. Siz onların aileleri olarak vakur bir duruş sergilemelisiniz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız ve kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Allah sizlere sabır versin” şeklinde konuştu.

Şehit Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen’in eşi Özlem Hamuryen ve sivil şehit Burhan Öner’in eşi Kamile Öner, devletin her zaman yanlarında olduğunu ve bugünde kendilerini unutmayan Vali Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür edip memnuniyetlerini dile getirdiler.

15 TEMMUZ ŞEHİDİ HALİL HAMURYEN'İN AİLESİNİN ACISI DİNMEDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Halil Hamuryen'in ailesi, aradan geçen zamana rağmen evlatlarının acısını unutamıyor.

Şehit Özel Harekat Polisi Halil Hamuryen'in Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan ağabeyi Bilal Hamuryen,, kardeşinin acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu söyledi. Kardeşinin ilçedeki kabrini, isminin yaşatıldığı çeşmeyi, okulu, kütüphaneyi ziyaret ederek anılarını canlı tuttuğunu belirten Hamuryen, şöyle konuştu: "Hainler üniformamızı çaldıkları gibi silahlarımızı ve uçaklarımızı da çaldılar. Uçakla bomba atılması ile üstündeki silahları bile ermişti. Hainler kardeşimi diri diri yaktılar. Ama biz gururluyuz. Vatan için can vermeye hazırız. Kardeşimin mezarını sürekli ziyaret ediyorum. Torunlarımla, ailemle gelip burada kardeşimle hasret gideriyorum. Allah bize bunu yaşatan terörist FETÖ'cüleri ve arkasındaki güçleri kahretsin. Biz ölünce cennette şehidimize Halil Hamuryen'e kavuşacağız. FETÖ'cülerin hali ne olacak." Kardeşinin eşiyle helalleştikten sonra görev yerine gittiğini, servise binince hainlerin çaldıkları uçaklarla bulunduğu yeri bombaladığını anlatan Hamuryen, "12 kahraman özel harekat polisimiz orada şehit oldu. Kardeşim bu vatan için şehit oldu. Şehidimizle gurur diyoruz. Devletimiz bize sahip çıkıyor, sahipleniyor. Her zaman bizi arayıp soruyorlar. Emaneti olan oğluna her türlü desteği veriyorlar. Babasının bıraktığı bayrağı daha yükseklere taşıyacak. Kardeşimin giydiği elbiseler okulda cam kabin içinde sergileniyor. 15 Temmuz'dan sonra FETÖ de bitti çok şükür. PKK ile beraber bittiklerini herkes gördü." diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN ZİHİNLERİNİ AÇIK TUTMAYI İSTİYORUZ"

Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Murat Özlek ise hain darbe girişimi sonrasında FETÖ'den devredilen okula şehidin adının verildiğini belirtti. Amaçlarının şehidin anısını her zaman yaşatmak olduğunu dile getiren Özlek, "Şehidimizin operasyonlarda giydiği kıyafetleri oluşturduğumuz köşede sergiliyoruz. Bundaki amaç öğrencilerimizin şuurunu sürekli açık tutmak. Öğrencilerimizin zihinlerini bu darbelere karşı açık tutmayı istiyoruz." ifadesini kullandı.(AA)

ERCİŞ'TE "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Van'ın Erciş ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Kaymakamlıkta düzenlenen serginin açılışını yapan Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Cumhuriyetin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir merhale olan 15 Temmuz gecesinin kahramanlarının anısına fotoğraf sergiyi düzenlediklerini söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade eden Mehmetbeyoğlu, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

AK Parti İlçe Başkanı Nedim Sağlam ise "15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi ülkemizin, aynı zamanda halkımızın demokrasiye, ülkesine canı pahasına sahip çıktığı çok önemli bir gündür. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü münasebetiyle vatan ve millet uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler temenni ederim. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız." diye konuştu. MHP İlçe Başkanı Fatih Köroğlu da vatan evlatlarının 15 Temmuz'da canı pahasına vatanına, bayrağına sahip çıktığını vurguladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi, fotoğrafları inceledi.(AA)

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI TÜRKMENOĞLU'NDAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türkmenoğlu, mesajında, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminin millete ve bu topraklara yapılan en büyük ihanetlerden biri olduğunu belirtti. Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ'cü teröristlerin, aziz milletin cesaretini, vatanperverliğini, bağımsızlık aşkını, bayrak ve ezan sevdasını hesaba katmadığını ve hak ettikleri cevabı aldığını ifade eden Türkmenoğlu, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen, kahraman milletimiz bir kez daha hep birlikte ortaya koyduğu Çanakkale ruhuyla hainlere karşı tarihi bir destan yazmıştır. Tarih kitaplarına sığmayacak kadar büyük olan bu şanlı destanı yazarken, 249 vatan evladımız şehit, 2 bin 196 vatan evladımız da gazi oldu. Bu ülke topraklarında yaşayan 85 milyon birey olarak hepimiz kahramanlarımıza minnet borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle al bayrağımız uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. FETÖ'cü hainlerin bu ihanetini asla unutmamalı, 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutarak yapılan bu ihaneti gelecek nesillerimize aktarmalıyız."

Editör: TE Bilisim