HÜDA-PAR Van İl Başkanlığından oluşturulan bir heyet Tuşba ilçesinde yer alan Yeni Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerde sınır ticareti, elektrik kesintileri ve depremden bu yana biriken vergi borçları sorunlarına dikkat çekildi.

 

Esnaf ziyaretleri çerçevesinde Yeni Oto Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden HÜDA-PAR Tuşba İlçe Teşkilatı esnafın tek tek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler sonrası heyet adına açıklamada bulunan HÜDA-PAR İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, depremden bu yana biriken vergi borçları ödemeye başlayan esnafın zor bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.

 

 

TASAN: ESNAF ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Ziyaretlerde bir konuşma yapan Tasan şu ifadelere yer verdi: “HÜDA PAR Tuşba İlçe Teşkilatımız esnaf ziyaretleri kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Bu hafta da Yeni Oto Sanayi Sitesini ziyaret eden ilçe teşkilatımız, esnafın sıkıntılarını dinledi. Oto Sanayi Sitesi esnafımız başlıca sorunlarından biri de ötelenen vergi borçlarıdır. Bu borçlar nedeni ile esnaf zor bir dönemden geçiyor. Biriken vergi borçları bu süreçte 24 ay gibi bir taksit içinde ödenmesi çok zordur. Depremden bu yana 6 yıla yakındır mücbir sebep hali uzatılmaktadır. Esnaf son günlerde biriken borcu ödemeye çalışıyor. Bu borcun ödeyen esnafımız dar boğaza girmiş durumdadır. Bu yüzden esnafımız bir an önce bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.”

 

 

“SINIR TİCARETİ VAN İÇİN ÖNEMLİDİR”

Van bir sınır kenti olmasına rağmen, bu sınır kenti olması avantajlarından hiçbir zaman faydalanmadığının altını çizen Tasan, Kapıköy Sınır Kapısı’nın İran ile bağlantı yolunda düzenlemeler yapıldığını ancak ticaret konusunda ciddi adımların atılmadığını söyledi. Tasan son olarak, “Esnafımızın bir sorunda İran ile olan sınır ticaretidir. Bu durumda uzunca bir süredir modernizasyonu yapılan Kapıköy Sınır Kapısı ve ulaşım yolları ile resmi sorunlar büyük ölçüde giderilmiş ancak halen faal bir ticaret hacmi olmamıştır. Sınır ticareti ilimiz için hayati önem arz ediyor. Sınır ticaretin faal olarak yürümesiyle kent ekonomisi ciddi bir ivme yakalayacaktır. Bu anlamda sınır ticareti konusunda esnafımızın talepleri yerine getirilmelidir.” İfadelerine yer verdi. 

 

 

Editör: TE Bilisim