Havanın bölge genelinde havanın çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak yağmurlu geçmesi beklenmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Van ve Hakkari çevrelerinde gerçekleşmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına kaynaklı çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, kar erimesi, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı ve savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bölgemizde güney ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen Suriye kaynaklı toz taşınımının Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasına bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim