ŞEHRİVAN HABER:ÖMER FARUK TOKTAŞ-  Eski Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın bir yerel medya kuruluşuna yapmış olduğu röportajdan sonra kamuoyundan gelen tepkilere karşı bir açıklamada bulundu. Yalçın sarf etmiş olduğu sözlerin çarpıtıldığını belirterek asıl demek istediğinin ‘Emniyet ve istihbaratın terörle iltisaklı olanlar listesinde ve maaş aldığı halde belediyede; hatta Van’da bile bulunmayanların listesinde olanların işine son vermek’ olduğunu vurguladı. Öte yandan Yalçın çeşitli medya kuruluşları tarafından hakkında ‘Suçsuz personeli attık ve keyif aldık’ dediği algısının oluşturulmaya çalışıldığını belirterek bunların montaj olduğunu ifade etti. Van’a yapmış oldukları yatırımların ve vermiş oldukları hizmetlerin kendilerini onure ettiğini belirten Yalçın nerede olursa olsun halkın vergileri ile toplanan paraların terör örgütlerine aktarılmasının önüne geçeceklerini belirtti. 

İşte Yalçın’ın o açıklamaları…

“VAN’A GELİNCE PERSONELLERLE KONUŞTUM…”

Sözlerinin çarpıtıldığını, asıl derdinin Van’da bile bulunmadan devletten maaş alan ve terör örgütlerine destek sunan kişilerin işlerine son vermek olduğunu belirten Yalçın "KASKİ’de Genel Müdürlük, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik yaptım. Şimdi de Talas Belediye Başkanıyım. Benim kitabımda çalışmayan adama maaş vermek yok. Van’da göreve başladığımda tüm personelle toplantı yaptım ve dedim ki, “Arkadaşlar, işe hangi dönemde girdiğiniz benim için önemli değil, önemli olan çalışmanız ve devlete, ailenize ve Van’a borcunuzu ödemeniz. Ben sizin orkestra şefinizim.” Tüm personel alkışladı. İşe gelen adamla benim bir derdim olamaz. Benim derdim işe gelmeden hatta Van’da bile bulunmadan devletten maaş alan adamla. Onu da keyifle zevkle işinden ayırdık hortumunu kestik. Ben bunu dediğim halde şimdi başka illerde işçi çıkaranlara karşılık olarak işte ‘Onlar yaptı bizde yapıyoruz’a cevaben ‘montaj’ çalışmaları yapmışlar. Ben Van’daki personeli işten atarken 'Suçsuz personeli attık ve keyif aldıka getirmeye çalışıyorlar. Bu durum bu günlerde belli mihrakların desteklediği televizyonlar ve sosyal medya tarafından gündeme getiriliyor. Terörist zihniyetliler de bunları beğeniyorlar.” İfadelerini kullandı. 

“SERVİS EDİLEN GÖRÜNTÜLER ÇARPITILMIŞTIR”

Van’a yapmış oldukları çalışmaların kendisini onure ettiğini belirten Yalçın “Olağanüstü Hal Komisyonu’ndan gelen listede, emniyet ve istihbaratın terörle iltisaklı olanlar listesinde ve maaş aldığı halde belediyede hatta Van’da bile bulunmayanların listesinde olanların işine son verdim. Bundan da keyif aldım, böyle bir şeyle yeniden karşılaşsam aynısını yaparım. Ama beni asıl onurlandıran hiç bir yerinde rozetlerini dahi bulamadığımız Şanlı Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri’nin olmadığı ortama girip önce şehrin her bir yanını Türk Bayrağı ile donatıp sonrasında da VAN şehrine yaptığımız efsanevi yatırım ve çalışmalardır. 1000 km. asfalt, Arıtma Tesisi, Canlı Hayvan Pazarı, Kent Müzesi, Kent Meydanı, 2 Nisan Caddesi, İlçe Yatırımları ve buna benzer çalışmalar... Bu halkın vergileriyle toplanan paradan hak etmeden maaş alıp keyifle teröristlik yapmaya kimsenin yetkisi ve hakkı yoktur. Servis edilen görüntüler tamamen montajdır. Devletimizin bekası ve halka hizmet en önemli hedefimizdir.” Diye sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim