Van Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğü İtfaiye üssünün çalışmaları tamamlandı. Yeni araçlar alındı, ekip kuruldu. Van artık sadece bir kaç ağır-aksak araçla yangınlara müdahale edilen kent olmaktan çıkıp bölgenin en büyük üssüne sahip kent oldu. Dün ise bu üssün açılışı yapıldı. Bu çalışmanın da hayata geçmesinde önemli rolü olan Başkan Zorluoğlu, hem hizmeti değerlendirdiği hem de belediyecilik ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

 

 

Son iki yılda birbirinden önemli hizmetleri hayata geçiren, kentin önemli sorunlarına çözüm getiren Van Büyükşehir Belediyesi, kentin ihtiyacı olan önemli bir eksikliği daha çözdü. Daha önceleri kısıtlı imkanlarla sürdürülen İtfaiye filosuna da el atan Van Büyükşehir Belediyesi yepyeni bir itfaiye merkezi ve filosuna kattığı 11 yeni itfaiye aracıyla Van’ı bölgenin en önemli itfaiye üssüne sahip kenti haline getirdi. Dün itibariyle yeni hizmet alanı ve 11 itfaiye aracının tanıtımı yapılırken tören büyük bir katılım ve renkli görüntülerle gerçekleşti.

 

 

TÖRENLE AÇILDI

 

Van Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı 11 yeni itfaiye aracının tanıtımını yaptı. Yeni araçlarla filosunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi bölgenin de en büyük ve en modern itfaiyesine sahip oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun gayretleri ile itfaiye filosunu yenileyen Büyükşehir Belediyesi, aldığı 11 adet tam donanımlı teknolojik itfaiye aracı ile filosunu güçlendirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının araç filosuna dahil edilen 11 yeni aracın tanıtımı için Tuşba İlçesi Altıntepe Mahallesinde bulunan İtfaiye Daire Başkanlığı kampüsünde tören düzenledi.

 

 

ZORLUOĞLU: ÇOK BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİK!

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İtfaiye filosunun, son teknoloji ile donatılmış ve çok yüksek katlara müdahale etme imkânı sağlayan 11 yeni araçla itfaiye filosunun gücüne güç kattıklarını söyledi.

Belediyeyi devraldıkları süreç içerisinde Van'ın çehresini değiştirmeye muvaffak olduklarını vurgulayan Vali Zorluoğlu, “Van büyükşehir Belediyesi'ni devraldığımız günden itibaren yerel hizmetler bakımından çok önemli mesafeler katettik. Atık Su Arıtma Tesisi, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve çevre yatırımları gibi hizmetler ve bin 500 kilometreye yakın sıcak asfalt, yeni prestijli caddeler, sokak düzenlemeleri, mezbahaneler ile kültürel sosyal hizmetlerimiz ile Van'ı yeniden imar etme çabası içerisine girdik.”

 

 

HIZLA İLERLİYORUZ!

 

Geldiğimiz noktada Van'ın çehresini değiştirmeye muvaffak olduk. Bugün de yaptığımız bu büyük hizmetlere yeni bir halka eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir taraftan şehrin her bakımdan imarı için uğraş verirken, diğer taraftan da Büyükşehir belediyemizin idari ve kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik araç-gereç ve personel eksiklerini giderme yolunda hızla ilerliyoruz” dedi.

 

BÖLGENİN EN GÜÇLÜ FİLOSUNU KURDUK

Van Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin çıkabilecek bir yangında yüksek katlı binalara müdahale edecek itfaiye araçlarından yoksun olduğunu belirten Zorluoğlu “İşte bu eksikliği giderme adına yaptığımız çalışma neticesinde itfaiye filomuza yeni, son teknoloji ile donatılmış ve çok yüksek katlara müdahale etmeye imkân sağlayacak 11 tane yeni araçla güçlendiriyoruz. Şu anda 10 tanesi burada bir tanesi de birkaç gün içerisinde inşallah hizmete girecek. Bu sayede 15-20 kata kadar olan binalarda olabilecek yangınlara anında müdahale edebilecek imkâna şehrimiz kavuşmuş oluyor. İlimiz için hayırlı olsun. Elbette Arzu etmeyiz. Allah şehrimizi sel, deprem ve yangın gibi afetlerden muhafaza eylesin. Ancak bize düşen aynı zamanda gerekli tedbirleri almaktır. Araç gereç ve personel noktasında eksiklerimizi gidermek, yaşanabilecek bu tür felaketlere de en hızlı ve en etkili şekilde müdahale etmektir. Daha önceki aylarda itfaiye teşkilatımızı personel bakımından da güçlendirmiştik. İlimize uzun yıllar hizmet edecek 100 yeni İtfaiye personelimizi daire başkanlığımıza tahsis etmiştik. İnşallah hem bu yeni personelle, hem de filomuza ilave ettiğimiz bu yeni araçlarla ilimiz yangınlara müdahale bakımından çok daha iyi bir noktaya gelmiş olacak” dedi.

 

 

KAYNAKLAR HEBA EDİLMEYECEK!

 

Vanlıları yıllardır mahrum kaldıkları gerçek belediyecilik hizmetleri ile buluşturmaya devam ettiklerinin altını çizen Vali Murat Zorluoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: “Kim ne derse desin bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bizlere verdiği büyükşehir belediye başkanlığı görevini inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz ve Van'ın uzun zamandan beri mahrum kaldığı gerçek belediye hizmetlerini halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemize vatandaşlarımızın vergilerinden kesilerek tahsis edilen ödenekleri de en doğru şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Bizden öncekilerin yaptığı gibi bu kaynakları heba etmeyeceğiz. Bu kaynakları terör örgütlerine destek maksatlı asla kullanmayacağız, kullanılmasını da kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.”

 

ŞEHRİ HER ANLAMDA İMAR EDECEĞİZ!

 

“Bu şehrin bir daha bu şekilde bir belediye ile inşallah yoluna devam etmeyeceğine de yürekten inanıyoruz. Çünkü belediyeler şehirlerin hayatında çok önemli kurumlar ve belediyelerin ne kadar önemli olduğunu bu son bir iki yılda daha önceki dönemi kıyaslayan vicdanlı olan herkes görecektir. Bu bakımdan gerek Büyükşehir Belediyesi gerek ilçe belediyelerimiz ile ilimizi İnşallah her bakımdan imar ederek geleceğe hazırlayacağız. Vatandaşlarımıza daha konforlu, daha yaşanabilir bir şehir bırakacağız.”

 

 

AÇILIŞLAR HIZ KESMEDEN SÜRECEK!

 

 

Hizmete alınan yeni itfaiye araçlarının hayırlı olmasını temenni eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu ve buna benzer birçok açılışı inşallah önümüzdeki günlerde hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle bu araçların bugün burada hizmete alınmasında emeği olan Genel sekreterimize, yardımcılarına, daire başkanlarımıza da yürekten teşekkür ediyorum. Yine geldiğim günden itibaren çalışmalarını memnuniyetle izlediğim, birçok yangın vakasına anında çok süratli ve etkin bir şekilde müdahale eden, çoğu kere kendi canını tehlikeye atma pahasına vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için canla başla mücadele eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve personeline yürekten teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra hizmete alınan araçları tek tek inceleyen Vali Zorluoğlu’na İtfaiye Daire Başkanı tarafından plaket takdim edildi. Yapılan törene İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi, Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları, kurum müdürleri ve itfaiye teşkilatı katıldı.

Editör: TE Bilisim