ŞEHRİVAN HABER:

Türkiye genelinde her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

VAN’DA AĞUSTOS AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Ülkede her kentte olduğu gibi Van’da da kazalar meydana geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ocak-Ağustos ayları arasında Van’da ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 904, maddi hasarlı kaza sayısı bin 203 oldu. Verilere göre, Ocak-Ağustos ayları arasında bin 603 kişi kazalarda yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da Ağustos ayında ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 148 olurken, maddi hasarlı kaza sayısı ise 147 oldu. Verilere göre, Ağustos ayında kentte meydana gelen kazalarda 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 241 kişi ise yaralandı.

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ağustos ayında ülkede 44 bin 179 trafik kazası meydana geldi. Ölümlü kaza sayısı 221 olurken, yaralanmalı kaza sayısı ise 18 bin 969, maddi hasarlı kaza sayısı ise 24 bin 989 oldu. Verilere göre, kaza yerinde ölen kişi sayısı 289, yaralanan kişi sayısı ise 29 bin 840 olarak gerçekleşti. Ağustos ayında meydana gelen bu kazaların 19 bin 732’si sürücü kaynaklı sebeplerden oldu.

Editör: TE Bilisim