ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN -

Van’da dün akşam saatlerinde meydana gelen 5.3’lük deprem büyük endişe yarattı. 5.3’lük depremin öncesi ve sonrasında çokça sarsıntı meydana geldi. Öte yandan kentte merkezde meydana gelen deprem kentte paniğe neden oldu. Bazı evlerde ise çatlaklar oluştu. Vatandaşlar depremden sonra kendisini sokağa atarken birçok vatandaş geceyi dışarda geçirdi. Büyük bir tedirginlik yaşanırken deprem uzmanı Prof. Dr. Görür’den rahatlatan bir açıklama geldi. Van'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası gözler uzmanların açıklamalarına çevrilirken deprem yorumları ile öne çıkan Prof. Dr. Naci Görür o depremi yorumladı. Prof Dr. Görür, “Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok” dedi.

GÖRÜR: ENDİŞE YOK!

“Van’ın Hasan Timur ve Van Fay zonları arasında depremler oluyor. Bunlar daha çok Van fay zonunda. 1/2 saat önce Muradiye-Kuşcu’da 5,3 deprem oldu. Önce de 4,2 olmuştu. Ayrıca, Sürüyolu’nda da 4.5’luk deprem görülmüştü. Bölge sıkışıp yükseliyor. Büyük deprem gelmez, endişe yok.”

KILIÇER: BÜYÜK BİR DEPREM BEKLENTİM YOK!

Öte yandan deprem çalışmaları ile öne çıkan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kılıçer ise deprem sonrası yaptığı paylaşımda; “İlk değil sonda olmayacak! bu sebeple her zaman, her yerde, sesimiz yettikçe “Afet Bilinci” diyoruz ve hiç durmadan söylemeye devam edeceğiz.” Dedi. Kılıçer, depremin yaşandığı bölge ile ilgili olarak geçtiğimiz dönemlerde yaptığı uyarılara dikkat çekerek: “Van’da son günlerde depremlerin olduğu bölgeler, bizim de çok daha önceden dikkat çektiğimiz alan. O zamanda orta ölçekli depremlerin olabileceği ihtimali üzerinde durmuştuk. Tekrar söyleyelim bu ölçekte depremler devam edebilir fakat büyük ölçekli bir deprem beklentim yok.”

Editör: TE Bilisim