ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

İsveç'te Danimarka ve İsveç çifte vatandaşı, polis eşliğinde İslam'ın kutsal kitabını hedef alırken Kuran-ı Kerim yakılması, Van’da yüzlerce vatandaşın katılımıyla Hz. Ömer önünde protesto edildi.

AYDIN: BU KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan basın açıklamasını Van Genç Birlik Vakfı Başkanı Adem Aydın okudu. Aydın, sure okuyup sözlerine şöyle başladı: De ki, Ey kafirler. Yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz. (Al-i imran 12) İsveç'in başkenti Stockholm'da aşırı sağcı ve ırkçı sıkıyön partisi başkanı Rasmus Paludan'ın Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığı kınamak için bir araya geldik. Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığa İsveç polisinin izni ve koruması altında yapmış olması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

“BU, KUR'AN-I KERİM'E KARŞI YAPILMIŞ BİR NEFRET SUÇUDUR”

Aydın, saldırıyı kınayarak, "Bu Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış bir nefret suçudur, Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılmış bu aşağılık saldırıyı lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanlığı ve porovakatif eylemi ifade özgürlüğü, fikir özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü ifadesiyle asla geçirilemez. Bu aşağılık eylem aynı zamanda islamafobinin ( İslam düşmanlığı) ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa'yı ne denli kuşattığının bir göstergesidir” diye konuştu.

AYDIN: İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA YAPILMIŞ BİR EYLEM VE SALDIRIDIR

Bu saldırının İslam’a ve Müslümanlara yapıldığını belirten Aydın, “Kur'an yanmasına izin veren, İslam düşmanı Rasmus Paludan için, İsveç devleti "Fikir özgürlüğü " demiş. Eğer bu kafir İncil yaksaydı, yine fikir özgürlüğü derler miydi? Tekrardan gördük ki bunların dertleri Dinî mubin İslam'la... Kur'an'ı Kerim, tüm insanlık için bütün zaman ve mekanlarda bir kurtuluş ve hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarında hitap eden bir kılavuzdur. Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırı en başta İslam'a ve Müslümanlara, sonrasında ise bütün bir insanlığa yapılmış bir eylem ve saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“YAKMAK ÇARESİZLİĞİN, ACİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR”

Aydın, “Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff süresi 8.) Yakmak çaresizliğin, acizliğin göstergesidir. Yakmak kaybedenlerin başvurduğu bir eylem ve mağlubiyetin itirafıdır. Yenildiniz Yenileceksiniz çünkü biz daha da Kur an a sarılacağız. Bilesiniz ki kâfirin yenilgisi Müslümanın zaferidir” dedi.

AYDIN: İSLAM, BARIŞ VE KARDEŞLİK DİNİDİR

Aydın, “Hiç usanmadan ve utanmadan, mütemadiyen İslam'ın kutsal değerlerine saldırmaktan çekinmeyen terörist sevici batı dünyası ve destekçileri bilmelidir ki, Türkiye'de, size asla geçit vermeyecek, dinine ve değerlerine kıyamete kadar sahip çıkacak bir gençlik var. Bu öyle bir gençliktir ki, ecdadının merhametinden nasiplendiği kadar, celalini de nesilden nesile aktarması bilir. İslam, barış ve kardeşlik dinidir. İslam, hoşgörü ve merhamet dinidir. Kur'an, alemlerin Rabbi olan Allah'ın kelamıdır. Son kutsal kitaptır ve kıyamete kadar da Allah'ın güvencesi altındadır. Kutsal değerlerimize yapılan bu apaçık saldırının sonu apaçık hüsrandır. İnsanları cehaletten aydınlığa çıkaran yüce kitabımıza dönük her saygısızlık, insanlık suçudur ve kutsal kitabımızın yakılmasına izin vermek tek kelimeyle alçaklıktır. Bu haçlı zihniyeti ile yüzyıllar önce de savaştık, şimdi de savaşıyoruz” diye konuştu.

“KUR'AN-I KERİME KİMSENİN HAKARET ETMESİNE İZİN VERMEYİZ”

Aydın, “Kıyamete kadar da savaşacağız. Dün olduğu gibi, bugün ve daima mücadelemizi sürdüreceğiz. Yüce Allah bizimledir. Yüce kitabımız Kur'an başımızın tacı, yolumuzun rehberi, ümmetin kutsalıdır. Dokunulamaz, dokundurtmayız. Bizler Hz. Musa'ya Hz. İsa'ya da, sevgili peygamberimiz Hz Muhammed’ (s.a.v) de kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerime de kimsenin hakaret etmesine izin vermeyiz. Müslümanlar olarak tahriklere gelmeden sağduyu ve aklı Selim'le Avrupa'nın bu saldırgan tavrına karşı dik durmalıyız” diye aktardı.

AYDIN: BİZ KİMSENİN KİTABINA DA PEYGAMBERİNE DE HAKARET ETMEYİZ

Aydın, “Tüm Müslümanlardan bu tahriklere sağduyu ve İslam dininin bizlere öğrettiği hassasiyetle yaklaşmalarını rica ediyoruz. Bizler sevgi merhamet dini İslam'ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin kitabına da peygamberine de hakaret etmeyiz. Bizim kutsalımıza da hakaret edilmesine asla izin vermeyiz İsveç in bu tutumunu tel'in ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim