Alınan bilgilere göre olan, bugün öğle saatlerinde Van-Ağrı kara yolu üzerindeki Işıklı Mahallesi’ndeki bims fabrikasında meydana geldi. Ponzanın gelmediğini fark eden çalışanlar, siloya baktıklarında bir ayak fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle küreklerle atılan silodaki ponzanın altında kalan A.U. isimli çocuk çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan A.U., ambulansla Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Briket Makinası (Ponza) nedir ? Nerelerde Kullanılır ?

Briket makinası nedir; kum, mıcır, su ve çimento hazırlanarak harç elde edilen ve bu harcın kalıplara basılarak çeşitli inşaat ve yapı türlerinde kullanılmasını sağlayan makine türüdür. Üretilen briketlerin hangi boyutlarda ya da şekillerde olacağı briket kalıpları ile belirlenerek kullanılacağı alana en uygun üretimin yapılması sağlanır. Briket makinalarının kalıpları değiştirilerek parke taşı, bordür ya da asmolen üretiminin gerçekleştirilmesi de sağlanabilir.

Editör: TE Bilisim