ŞEHRİVAN HABER

Türkiye genelinde her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

VAN’DA TEMMUZ AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Ülkede her kentte olduğu gibi Van’da da kazalar meydana geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ocak-Temmuz arasında Van’da ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 752, maddi hasarlı kaza sayısı bin 55 oldu. Verilere göre, Ocak-Temmuz arasında bin 354 kişi kazalarda yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Temmuz ayında Van’da 186 ölümlü-yaralanmalı kaza, 115 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Verilere göre, Temmuz ayında kentte meydana gelen kazalarda 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 310 kişi ise yaralandı.

TEMMUZ AYINDA ÜLKEDE KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Temmuz ayında ülkede 41 bin 763 trafik kazası meydana geldi. Ölümlü kaza sayısı 213 olurken, yaralanmalı kaza sayısı ise 18 bin 693, maddi hasarlı kaza sayısı ise 22 bin 857 oldu. Verilere göre, kaza yerinde ölen kişi sayısı 260, yaralanan kişi sayısı ise 30 bin 297 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında meydana gelen bu kazaların 19 bin 88’i sürücü kaynaklı sebeplerden oldu.

Editör: TE Bilisim