Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile VanYüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından üniversite yerleşkesinde sera oluşturuldu. 

Kırsal alanlardan getirilen çöğürlere (tohumdan yetiştirilen küçük anaç fidan) mellaki armudu, kadife kayısı, alça erik ile pamuk, aslik, cebegirmez, bey ve ekşi elma aşısı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, serada yok olma tehlikesiyle  karşı karşı olan meyve ve sebzeleri koruma altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Kentteki meyve ve sebze çeşitlerini yerinde tespit etmeye çalıştıklarını anlatan Görentaş, "Bu yıl çöğürleri alarak aşılamaya başladık. Burada yaklaşık 500 bin çöğür var. Tespit ettiğimiz 16 çeşit meyveyi bu çöğürlere aşılayarak ardından vatandaşlarımıza dağıtacağız. Amacımız yok olmaya yüz tutmuş meyveleri koruma altına almak." dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Demir de yerel meyve ve sebze fidelerini tekrar vatandaşların bahçelerine taşımayı amaçladıklarını belirterek, halkın özlediği hoş kokulu meyve ve sebzeleri tekrar üreticiler  vasıtasıyla sofralara sunacaklarını dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim